עוגת הז'רבו היא עוגת שכבות הונגרית עשירה באגוזים העשויה מבצק שמרים קר. אצלנו במשפחה היו מכינים אותה בעיקר בפורים או בסוכות, אנחנו נתפנק איתה גם בסתם יום של חול.
את המתכון קיבלתי מדודה של בעלי, תמימה שעושה אותה טעימה במיוחד.
הכוסות במתכון זה הן במידה של 200 מ"ל
תבנית תנור (30X37)
לבצק
4+3/4 כוסות קמח
50 גר' שמרים או 1.5 כפות שמרים יבשים
1/2 כוס מים
4 חלמונים
3 כפות סוכר
400 גר' מרגרינה רכה או חמאה
למלית
400 גר' אגוזים טחונים
3 תפוחים מגוררים על מגרדת גסה
קליפת לימון
1.5 כוסות סוכר
1/2 כוס דבש
2 חב' סוכר וניל
1/2 כוס שמן
1/2 כוס פירורי לחם או פירורי פטיבר
לציפוי
3/4 כוס סוכר
2 כפות נס קפה
4 כפות קקאו
150 גר' מרגרינה או חמאה
אופן ההכנה:
מכינים את הבצק ערב קודם.
- אם משתמשים בשמרים יבשים מערבבים אותם עם הקמח
- אם בשמרים טריים מערבבים אותם עם המים
- מכניסים לקערת המיקסר קמח מעורב בשמרים, סוכר, חלמונים ומים ומחילים ללוש. כאשר מתחילים לקבל בצק מוסיפים את המרגרינה הרכה בהדרגה. מכניסים חתיכה, מחכים שתיטמע בבצק ומוסיפים חתיכה נוספת.
- לשים עד לקבלת בצק רך וגמיש.
- מעבירים לקערה עוטפים את הקערה בניילון ומכניסים למקרר מינימום ל6 שעות או לילה.
- מערבבים את כל חומרי המלית בקערה גדולה.
- מרפדים את התבנית בנייר אפיה.
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מוציאים את הבצק מהמקרר ומחלקים ל3 חלקים שווים.
- מרדדים עלה אחד לגודל התבנית ומניחים על נייר האפייה.
- מורחים מחצית מהמלית. מרדדים עוד עלה ומניחים על המלית. מהדקים היטב את הבצק למלית. מורחים את המחצית השניה של המלית ומכסים בעלה האחרון. מהדקים היטב ומחוררים את הבצק בעזרת מזלג.
- אופים 25 דקות.
- מקררים את העוגה והופכים אותה על נייר אפייה כך שתחתית העוגה הישרה הופכת לחלק העליון.
- מרתיחים את חומרי הציפוי ויוצקים על העוגה.
- מיישרים קצוות וחותכים לפרוסות.
- העוגה טובה בהקפאה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybc9h222
הי מלכי,
מה עושים עם התפוחים?
תודה
תפוחים מגוררים במגרדת גסה בתוך המלית
תודה!
הי מלכי האם אפשר להמיר לתבנית עגולה?
זה לא מתאים כי זה עוגה נמוכה שחותכים לקוביות. פחות מתאים לעגול, אבל כמובן שאפשר
היי מלכי
רציתי לדעת עד כמה מורגש התפוחים בעוגה?
לא אוהבת טעם של תפוח בעוגה …
ואם אפשר לשים משהו אחר במקום?
אני אוהבת תפוחים אז קשה לי לעות. התפוחים נותנים עסיסיות. זה לא נראה לי מודגש כמו עוגת תפוחים.