גירסה קצת שונה לממתק טוויקס, טארטלט קטן פריך ומתוק עם מילוי קרמלי וציפוי שוקולד, מי צריך יותר מזה?
20 יחידות
חומרים:
בצק פריך
150 גר' קמח (כוס +כף)
100 גר' חמאה
40 א. סוכר (1/5 כוס)
40 גר' אבקת שקדים (1/2 כוס)
1 חלמון
מילוי קרמל
100 גרם (1/2 כוס) חלב מרוכז
50 גר' חמאה
60 גר' (1/4 כוס) סוכר חום
כף גלוקוז או סילאן
קורט מלח
ציפוי
300 גר' שוקולד חלב או מריר מטומפרר
אופן ההכנה
פריך
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומקפיאים כשעה
- מרפדים רינגים בקוטר 4 ס"מ מהדקים לדפנות ומסירים עודפי בצק מהשוליים, מחוררים עם מזלג את תחתית הטארטלט
- מכניסים להקפאה ל15 דקות
- אופים בחום של 150 מעלות 20-25 דקות להזהבה , מצננים את הקלתית.
מילוי
- מבשלים את כל חומרי המילוי על אש בינונית ומביאים לרתיחה
- מצננים לטמ' החדר וממלאים את הטארטלטים
- מקפיאים כשעתיים
ציפוי
- טובלים את הטארטלטים בשוקולד המטומפרר ומניחים על נייר אפיה.
- מעבירים מנייר האפייה לקופסה אטומה ושומרים במקרר
צילום : אלי סגל סטיילינג : נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9ea7d86
מתכון מושלםםםם את הציפוי ניתן רק עם שוקולד מטומפרר או שוקולד וחמאת קקאו?
שוקולד וחמאת קקאו זה לא במקום טימפרור. אפשר לא לטמפרר אבל לשמור במקרר ולא לגעת בידים כי אם השוקטולד לא מטומפרר הוא נמס מיד
היי! האם יש יכולת להחליף את החלב מרוכז במשהו אחר? תודה!
לא ממש. את יכולה להכין מילוי אחר של קרמל או גנאש קרמל.