אחד הפטיפורים שמבקשים ממני להכין שוב ושוב הוא טארטלט פיצוחים. אנו נכין גם את הבצק, מובן שאפשר לקנות גם קלתיות מוכנות אך הטעם והצורה של תוצרת בית עולים עשרת מונים על הקנויים.
20 רינגים אישיים בקוטר 4 גובה 1 ס"מ או תבנית שקעים בקוטר 4
חומרים:
לקלתית
200 גרם קמח
1/4 כוס סוכר
120 גרם חמאה / מרגרינה
ביצה
1/2 כפית תמצית וניל
למילוי
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
80 מ"ל (1/3 כוס) שמנת מתוקה חלבית או פרווה
1 כוס תערובת אגוזים (לוז, פיסטוק, פקאן, שקדים)
אופן ההכנה:
קלתית:
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה, והווניל ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים ביצה, ווניל ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 3 מ"מ ומקפיאים לפחות שעתיים
- קורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ ומרפדים את הרינגים.
- מסירים עודפי בצק מהשוליים.
- מכניסים להקפאה ל15 דקות
- מחממים תנור ל150 מעלות ואופים 20דקות עד לקבלת צבע זהוב, מצננים את הקלתית.
מלית
- קולים את הפיצוחים כ8 דקות בתנור בחום של 180 מעלות
- שמים את הסוכר בסיר ע"ג האש וממיסים לקרמל, עד לקבלת צבע ענברי.
- במקביל מחממים את השמנת, לא להרתיח.
- כשהסוכר מקבל צבע ענברי מוסיפים את השמנת החמה (זהירות התערובת מבעבעת), מנמיכים את האש ומבשלים עוד מספר דקות עד שמתקבלת תערובת טופי חלקה.
- מוסיפים את הפיצוחים ומערבבים עד שהם מצופים בטופי.
- יוצקים לקלתית ואופים 10 דקות.
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycsu2wye
היי מלכי
יש לי טארלטים מוכנים האם גם אותם אפשר להכניס לתנור אחרי שהפיצוחים כבר עם הקרמל?
כן
הי
האם אחרי ההכנה ניתן להקפיא? כמה זמן ניתן לשמור במקפיא? כשמוצאים מהמקפיא רק להפשיר או לחמם מעט בתנור?
האם עדיף להקפיא לאחר מילוי הפיצוחים והקרמל ואז להוציא ולאפות אפייה אחרונה כשרוצים לאכול? מה עדיף?
תודה
ניתן לשמור במקפיא בקופסה אטומה. להפשיר ולהגיש.
היי מלכי יקרה!
כמה זמן יכול להשמר טוב בהקפאה?
להמתין שיתקרר ואז להכניס למקפיא בקופסא אטומה נכון?
עכשיו אני רואה בתגובות שאפשר להקפיא
אבל עוד שאלה ברשותך
אפשר עם ריץ במקום שמנת? כדי שיהיה פרווה
כן
בקופסה אטומה, גם חודש
אפשר בקלתית שמן קוקוס?
לא ממש, אפשר נטורינה
אין לי מעבד מזון, איך אפשר להכין עוד?
תודה
בצק פריך אפשר להכין גם עם וו גיטרה במיקסר
תודה על המתכון!
יש לי חבילה של טארטלים מוכנים,
כמות אחת מספיקה?
או שיש צורך להכפיל?
הכמות כמו שכתוב היא ל20 טארטלטים קוטר 4. לא יודעת מה זה חבילה ואיזה גודל המוכנים
אני לא קונה
מלכי תודה על המתכונים וההסבר הברור.
לריץ מרוכז(מחנות למוצרי אפיה) את מוסיפה מים?
מדללת לפי ההוראות
שאלה לגבי טארטלטים באופן כללי, כשמגישים, זה עלול להפוך לנוזלי תוך זמן קצר? אם נניח מדובר במילוי שוקולד איך אפשר להכין באופן שזה ישרוד יפה גם מחוץ למקפיא ולא יהיה נוזלי? אולי לאפות? תודה מראש
יש כאן מתכונים של טארטים. לא הבנתי מה יהפוך לנוזלי, הטארט או המילוי?
היי עבדתי עם טארלטים קנויים. עד כמה זה חשוב להכניס אותם אל התנור אחרי ששמתי את המילוי? האם זה נותן לזה טעם או מרקם אחר? כי כבר הקפאתי את זה. לא שמתי לב שצריך להכניס לתנור. תודה על מתכונים מעולים שמשמחים את המשפחה
זה עוזר לאיחוד
מקווה שהסתדרת