תבנית פאי 26 או תבניות פאי אישיות
חומרים:
בצק
340 גר' קמח
200 גר' חמאה
130 גר' אבקת סוכר
40 גר' שקדים טחונים
קורט מלח
1 ביצה
למילוי
1/2 כוס מיץ לימון (125 מ"ל)
3 חלמונים
2 ביצים
1/3 כוס סוכר
75 גר' חמאה קרה
גרידה מלימון אחד
למרנג
3 חלבונים
3/4 כוס סוכר
אופן ההכנה:
בצק
- במעבד מזון טוחנים את החומרים ללא הביצה ע"י פולסים למרקם חול.
- מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט עד לקבלת גוש בצק.
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 5 מ"מ ומקררים כשעתיים
- מרפדים תבנית פאי ומקפיאים כשעה לפחות
- אופים בטמ' של 150 מעלות כ30-35 דקות להזהבה
קרם לימון
- מערבבים מיץ ביצים וסוכר. שמים על בן מרי (סיר עם מים) ומערבבים מידי פעם עד להסמכה של המסה.
- מסננים ומוסיפים את גרידת הלימון.
- כשהתערובת מגיעה לטמפרטורת הגוף מוסיפים את החמאה וטוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת קרמית וחלקה.
- ממלאים את הקלתית האפויה.
מרנג
- מחממים את החלבונים והסוכר תוך כדי ערבוב על בן מרי עד להמסה מלאה של הסוכר.
- מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב
- מעבירים לשק זילוף עם צנתר כוכב מזליפים כוכבים על קרם הלימון.
- שורפים בעזרת ברנר את המרנג או מכניסים לגריל ל3-4 דקות.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8hctgdo
היי מלכי!
שאלה לגבי קרם הלימון: במתכון רשום לערבב את מיץ הסוכר והביצים. האם הכוונה ל3 החלמונים ול2 הביצים יחד?
ורשום לאחר מכן להוסיף את גרידת הלימון אחרי הסינוף. במצרכים לא ראיתי גרידת לימון…כמה צריך?
תודה (:
חלמונים וביצים. גרידה מלימון אחד
תודה רבה!!
תודה על מתכון מדהים שגרף המון מחמאות ובקשות למתכון.
הי מלכי
האם ניתן להחליף את החמאה בנטורינה.
או בחמאת קקאו כמו בטארט לימון פטל.
תודה רבה והרבה בריאות
הי מלכי
האם ניתן להחליף החמאה בנטורינה. או בחמאת קקאו כמו בטארט פטל
תודה
אפשרי
האם אפשר להקפיא כשמוכן ולפני האירוע להוציא להפשרה?
אפשר להקפיא. אני ממליצה להקפיא ללא המרנג, ואת המרנג לזלף סמוך להגשה. אם זה ליום אחד אפשר להקפיא עם המרנג בקופסה אטומה
אחד המתכונים השווים והקלים והטעימים . מלכי תודה