טארט שוקולד הוא אחד הטארטים הקלאסיים והאהובים, ולפעמים אנחנו רוצים אותו סופר מיוחד ומושקע כמו בויטרינות בפריז, אז קבלו טארט שוקולד עם כמה שכבות ומרקמים.
אתם יכולים להכין רק עם הקראנץ והגנאש, עדין יהיה נפלא.
טארט שוקולד עם שכבת קראנץ'
טארט קוטר 24 או 2 טארטים קוטר 18
חומרים
לבצק
300 גרם קמח (2 כוס+כף)
200 גרם חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
80 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס+כף)
80 גרם אבקת שקדים (כוס פחות כף)
1 ביצה
קראנץ
50 גרם שוקולד מריר
20 גרם חמאת קקאו
45 גרם מחית פרלינה (נוגט)
50 גרם פייטה – שבבי וופל
גנאש
200 גרם שמנת מתוקה או צמחית
250 גרם שוקולד מריר
גלאסז'
30 גרם שמנת מתוקה או צמחית
35 גרם סוכר
15 גרם גלוקוזה
35 מ"ל מים
15 גרם קקאו
2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים
קרמו שוקולד
40 גרם שמנת מתוקה או צמחית
40 גרם חלב או חלב סויה
1 חלמון
10 גרם (כף) סוכר
50 גרם שוקולד מריר
אופן ההכנה:
בצק פריך
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד הביצה ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים ביצה ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים בין 2 ניירות אפייה ומקפיאים כ20 הדקות
- קורצים עיגול בקוטר 24 או 2 עיגולים בקוטר 18 חותכים רצועה בגובה 3 ס"מ ומניחים על דופן הרינג, מהדקים את הרצועה לתחתית שקרצנו כך שמתקבלת קלתית שלמה
- מכסים בנייר אפיה וממלאים בקטניות כמשקולת אופים 15 דקות בחום של 160 מעלות
- מסירים את המשקולת ואופים עוד 10-15 דקות להזהבה
קראנץ
- ממיסים את השוקולד וחמאת הקקאו
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לתערובת אחידה
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 2-3 מ"מ ומקפיאים כ20-30 דקות
- קורצים עיגול בקוטר 20 או 2 עיגולים בקוטר 16
גנאש
- מחממים את השמנת לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד ומשהים כדקה
- טוחנים בבלנדר מוט עד לקבלת תערובת חלקה
- יוצקים מעט מהגנאש לקלתית
- מניחים את הדיסקית קראנץ ויוצקים את שאר הגנאש
- מצננים להתייצבות
גלאסז'
- מרתיחים שמנת סוכר וגלוקוזה
- מוסיפים מים וקקאו ומרתיחים ל103 מעלות
- מוסיפים ג'לטין וטוחנים
- מקררים ל35 מעלות ויוצקים שכבה דקה על הטארט
קרמו
- מערבבים היטב חלב, שמנת חלמונים וסוכר
- מחממים בסיר תוך כדי עירבוב עד להסמכה קלה של התערובת (למי שיש מדחום 84 מעלות(
- יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט.
- יוצקים לתבנית סיליקון או לרינג קוטר 18 או 2 רינגים קוטר 14
- מקפיאים היטב כ6 שעות
- מחלצים ומניחים על הטארט
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
הערות:
- אם אתם רוצים לוותר על הקרמו, זה אפשרי בהחלט
- אם אין לכם תבנית סיליקון כמו בתמונה, אפשר לעשות ברינג קטן יותר
- אם בכ"ז בא לכם תבנית כזו תוכלו לרכוש אותה כאן
- ניתן לרסס את הקרמו כמו בתמונה, עם שוקולד מריר וחמאת קקאו ביחס של 1:1 בעזרת מרססת חשמלית
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycvv52lr
נראה מושלם. איפה קונים את התבנית של הצורה העליונה? אפשר תמונה? תודה רבה
יש קישור בפוסט
סליחה לא שמתי לב. תודה רבה מלכי
אין לי את התבנית של הקישוט איך אפשר לקשט עם הקרמו+
ניתן להכים ברינג קטן יותר מהרינג של הטארט ולהניח מעל
נראה מושלם.
מה אפשר במקום חמאת קקאו? והיכן רוכשים כזו?
בקראנץ אפשר לוותר על חמאת הקקאו.
יש להשיג בחנויות מתמחות
האם ניתן לשמור בהקפאה ? לכמה זמן ?
אפשר להקפיא. בקופסה סגורה 3-4 שבועות
שלום מלכי,
כל המתכונים נראים מעולים!
אני מכינה את העוגה ומבינה שאין בכלל נפח.. הקראנץ בגובה 2 מ״מ ועוד שלוש שכבות של נוזל בכמות נורא קטנה.. אפילו הקרמו לא ממלא לי חצי מתבנית הסיליקון.. מפחדת שתצא לי עוגה נורא נמוכה.. מה פספסתי?
האם אני יכולה לעשות שכבות נוספות של עוגת ספוג או מוס שוקולד? זה יתאים?
תודה רבה.
באיזה גודל רינג עשית? התמונה זה בדיוק מה שיש במתכון.
זה טארט ולא עוגה
מה אפשר לשים במקום הפייטה?
קורנפלקס מרוסק, שבבי וופל
בבצק של הטארט שמים חלמון או ביצה שלמה?
בחומרים כתוב ביצה ובאופן הכנה חלמון
( רוצה להיות בטוחה) 🙂
ביצה.
תוקן, תודה רבה
היי,
אפשר לשים משהו במקום ממרח פרלינה?
פשוט התחלתי להכין את העוגה ושמתי לב שאין לי ממרח נוגט
אפשר אולי אבקת נוגט ולא ממרח?
אם כן מה הכמות של האבקה ואם צריך למהול במים/שמן?
על כל 100 גרם אבקת נוגט תוסיפי 20 גרם שמן ותקבל מחית נוגט
תודה רבה על המענה.
זה יצא טוב גם כך או עדיף לקנות ממרח נוגט?
יצא אותו דבר
היי מלכי האלופה. הכנתי את הטארט לברית של הנכד שלי בשבוע שעבר. אין לי את התבנית בה הכנת את הקרמו (ד"א הקישור ששלחת לתבנית לא נפתח בכלל) אבל עשיתי אותה בתבנית עם דוגמא אחרת הקפאתי אותה הרבה מעל 6 שעות אבל היא לא יצאה קשה מאוד וקצת היה קשה להוציא אותה בשלמות מהתבנית. כך זה צריך להיות?
על איזה טמפרטורה המקפיא שלך? זה אמור לקפוא בלי שום בעיה. שימי את המקפיא על מינוס 23 מעלות
היי, תודה רבה
מה הכוונה למלא בקטניות כמשקולת?
לשים נייר אפיה או ניילון נצמד ולמלא בקטניות כדי שהבצק ישמור על הצורה
תודה רבה על המתכונים הנהדרים!
אני רואה שבאופן קבוע את משלבת שקדים טחונים בבצקים פריכים של טארטים
אני בטוחה שזה מוסיף הרבה!
במידה ואין לי כרגע אבקת שקדים, האם אפשר להחליף בקמח או משהו אחר? באיזה כמות?
תודה!
אכן, אבקת שקדים מוסיפה טעם.
אפשר לעשות בצק פריך בסיסי
300 קמח
100 אבקת סוכר
200 חמאה
ביצה