להכין ממתקים זה אתגר, עשית כמה וכמה נסיונות עד שהגעתי למקרם הרצוי של הממתק הזה, התוצאה ממכרת.
מכיוון שאני לא אוכלת חלב נכרי, אין לי מושג עד כמה הטעם קרוב למקור, מה שבטוח שהוא טעים.
35 ממתקים
כלים נדרשים – מד חום
תבנית סיליקון שקעים
חומרים
לקרמל
125 גרם סוכר
120 גרם שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
25 גרם גלוקוז או סירופ תירס
35 אגוזי לוז שלמים קלויים
מילוי פרלינה
50 גרם שוקולד לבן
100 גרם ( 2 כפות) מחית פרלינה (נוגט)
גנאש שוקולד
70 גרם שוקולד מריר
35 מ"ל שמנת מתוקה
אופן ההכנה:
לקרמל
- מרתיחים שמנת מתוקה וחמאה , מסירים מהאש ומניחים בצד
- מכינים קרמל מהסוכר והגלוקוז עד לקבלת צבע ענברי
- יוצקים את השמנת החמה על הקרמל ומבשלים עד 122 מעלות
- יוצקים לתבנית סיליקון שקעים חצי כדור 3/4 גובה
- בעזרת כפית מורחים מהקרמל גם על דפנות התבנית כך שנוצר מעיין כוסית
- מניחים בשקע אגוז לוז שלם
- משאירים לצינון בטמפרטורת החדר חצי שעה
מילוי פרלינה
- ממיסים שוקולד ומוסיפים פרלינה
- יוצקים לשקעים עד השוליים של התבנית ומכניסים לקירור להתייצבות
גנאש שוקולד
- ממיסים את השוקולד, מוסיפים שמנת ומערבבים לתערובת חלקה
- מזלפים בעזרת כפית את שקית זילוף מעט שוקולד על כל ממתק
- מקררים להתייצבות
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8yg26e8
הכנתי את הטופיפי לפי ההוראות, ( מלבד המדידה במדחום – הרתחתי קלות וערבבתי כל הזמן במשך כמה דקות). כשהוצאתי את הממתקים מהתבנית סיליקון לאחר קירור והקפאה של כמה שעות, הקרמל נדבק לתבנית וחלקו נשאר בתבנית וכך גם הצורה נהרסה.
מה יכולה להיות הסיבה לכך?
יכול להיות שלא הגעת לטמפרטורה הרצויה או שהמקפיא לא מספיק חזק
אפשר להחליף את הגלוקוז/סירופ תירס במשהו אחר אולי זמין יותר?
לא ממש, זה נותן מרקם מתאים. יש בחנויות מתמחות גלוקוז, וסירופ תירס בסופר
יש לי מלית קרמל מה אפשר להוסיף כדי שיתקשה
תכיני לפי המתכון
איך אופים עוגת גבינה גבוהה מבלי שהשוליים יצנחו?
אמנם לא קשור לפוסט הזה, אבל כאן יש לך טיפים ומתכון לעוגת גבינה עננים
היי
האם אפשר להשתמש בשוקולד לבן פרווה?
הממתק נשאר יציב בטמפרטורת חדר?
הממתק הזה עם קרמל ולא מומלץ להמיר לפרווה.
הוא יציב גם בטמ' חדר (לא ימים, אבל מספר שעות)
הכנתי את הטופיפי הוא יצא ממש יפה וטעים רק שאחרי חצי דקה שזה יצא מהמקפיא, כשנגעתי בזה זה קצת היה דביק.. זה אמור להיות ככה?
אגב אנשים טעמו את זה ואמרו שזה ממש נאמן למקור אלופה את!
אולי הקרמל ספח לחות והפך לקצת דביק
מלכי , אלופה ברמות !!!!
עשיתי את הטופיפי המדהים הזה
לכבוד חג השבועות
יצא מושששששששש !!!!!!!
תודה :))???
הי,
נראה מתכון מצוין, האם אפשר לצקת את הקרמל לתבנית אחרי שקצת מתקרר בערך 38 מעלות? פשוט התבנית של החצי כדור שלי פרווה.
או שזה יתקשה ולא יכנס טוב?
לדעתי יהיה בסדר