המגבלות ההלכתיות בפסח הן פתח ליצירתיות קולינרית
המחבר אפריל 11, 2017
חג הפסח שנחגג בעם היהודי השבוע [אפריל 2017], מתאפיין במגבלות על סוגי המזון שמותרים באכילה על מנת לשמר את זיכרון יציאת מצרים שהייתה, לפי המסורת היהודית, במאה ה-13 לפני הספירה. ההלכה היהודית אוסרת לאכול חמץ במהלך שבעת ימי החג. ההגדרה של חמץ היא: קמח שעשוי מחיטה, שעורה, שיבולת שועל, כוסמין או שיפון שבא במגע עם מים ותפח. בעידן שבו קמח החיטה והשעורה נוכחים כמעט בכל עוגה, תבשיל ואפילו משקאות, האיסור של אי אכילת חמץ בפסח מייצר אתגר קולינארי מרתק ורווי ביצירתיות מפתיעה שאין לה אח ורע בעולם.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yabbwwpu