מוס קפה על בסיס שוקולד לבן עם הפתעת טראפלס שמוטבע בתוך המוס. למוס נכין גם קישוט מיוחד. את הקישוט לא מומלץ להקפיא אלא להכין סמוך להגשה, לשמור בקופסה אטומה ולקשט סמוך להגשה.
8 רינגים אישיים בקוטר 6.5 גובה 6
חומרים:
לדפנות הדקורטיביות
50 גרם' חמאה/מרגרינה
1/4 כוס אבקת סוכר
3 חלבונים
45 גרם קמח (3 כפות)
כפית קפה מגורען
לרולדה
70 גרם אבקת סוכר
70 גרם אבקת שקדים
20 גרם קמח
2 ביצים
3 חלבונים
25 גר' סוכר
כף שמן
למוס קפה
200 גר' שוקולד לבן או שוקולד לבן פרווה (לא צימקאו)
200 מ"ל שמנת חלבית או צמחית (1)
1 כף נס קפה
1 כף ליקר קפה
5 גרם ג'לטין מומס ב30 גר' מים
200 מ"ל שמנת חלבית או צמחית (2)
לטראפלס
150 גר' שוקולד מריר
250 גר' שמנת חלבית או צמחית
1 כפית תמצית קפה או כפית נס קפה מומס במעט מים
קישוט טוויל פולי קפה
50 גר' גלוקוז
50 גר' סוכר
50 גר' שמנת חלבית או צמחית
25 גר' פולי קפה גרוסים
אופן ההכנה:
בצק דקורטיבי
- מערבבים במיקסר עם וו גיטרה חמאה/מרגרינה ואבקת סוכר לקרם.
- מוסיפים בהדרגה את החלבונים
- מוסיפים קמח ומערבבים היטב.
- מוסיפים את הקפה ומערבבים, אין צורך להמיס את הקפה אנחנו רוצים חתיכות קפה בצבע.
- מקררים כשעה במקרר
- מורחים על משטח סיליקון ומסרקים בצורה חופשית ע"י מסרק חומה ומקפיאים כ20-30 דק'.
רולדה
- מקציפים ביצים אבקת סוכר ואבקת שקדים כ7 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה
- בנפרד מקציפים חלבונים וסוכר לקצף יציב
- מקפלים את הקצף לתערובת הביצים מוסיפים שמן ומערבבים.
- נותנים לתערובת לעמוד כ5 דקות ויוצקים אותה מעל הבצק הדקורטיבי הקפוא.
- אופים בחום של 200 מעלות כ10 דק'
- מצננים, הופכים על נייר אפיה ומקלפים את משטח הסיליקון.
- חותכים רצועות לפי קוטר הרינג כשהחלק העליון של המלבן אלכסוני. עבור רינג בקוטר 6.5, יש להכין רצועה באורך 20.5, צד אחד בגובה 2 ס"מ והצד הנגדי בגובה 5 ס"מ.
- מרפדים את הרינג בבצק.
- מתרת הבצק קורצים עיגולים ושמים בתחתית הרינג.
מוס קפה
- משרים את הג'לטין במים עד לספיחת הנוזלים.
- מחממים את השמנת (1) לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד והג'לטין וטוחנים לקבלת תערובת אחידה
- מצננים לטמפרטורת החדר.
- מקציפים את השמנת (2) ומקפלים למוס.
טראפלס:
- ממיסים שוקולד מחממים שמנת ותמצית קפה לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט
- מקררים עד שניתן לגלגל כדורים.
- ממלאים את הרינג במוס עד מחציתו מטביעים כדור טראופלס ומכסים במוס עד שפת הרינג. ומקפיאים.
טוויל פולי קפה
- מרתיחים גלוקוזה , סוכר ושמנת ומסירים מהאש
- מוסיפים את פולי הקפה הגרוסים ויוצקים על משטח סיליקון
- אופים בחום של 160 מעלות כ10 דק' להזהבה.
- מצננים ושוברים בצורה חופשית ומקשטים את המוס.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ya6mtrk5
מעלףףףףףףףףף מלכי!!!!! כל מתכון שלך הצלחה מובטחת! כשמך כן את! מלכה!!!!
תודה רבה אפרת. ממש שמחה שאהבת את האתר והמתכונים.
מאוהבת באתר שלך, לא מפסיקה להסתכל, יצירות אומנות אחד אחד שלא נראה שנופלות בטעם,
רק חסר לי שאין תמונות גדולות יותר, וגם תמונה של חתך מבפנים ולא רק מבחוץ
תודה
תודה דינה, אכן בהתחלה עלו תמונות יותר קטנות, לאט לאט אני מחליפה לגדולות. בחלק מהמתכונים יש גם תמונות חתך. תמונות שצולמו למגזינים צולם פריים אחד בלבד
האם למוס כוסות אפשר לומר על ג'לטין אי שזה יפגע
בכוסות לא חייב אבל לפעמים המרקם נשאר נוזלי. אני אוהבת לשים קצת ג'לטין גם בקינוחי כוסות
מלכי תודה מתכונים מעולים פשוט אליפות, ההסבר והתוצאה המשובחת! תודה ושוב תודה!
שאלה לי האם המוס קפה יחלץ לי מתבנית סיליקון? מהניסיון שלי עם שוקולד לבן לא כ"כ נחלץ לי יפה אבל אולי הג'לטין פה יעזור או שזה לא מתאים לתבנית סיליקון?
אם המקפיא שלך מספיק חזק מניחה שתצליחי לחלץ