עוגת מוס ריבת חלב ומוס מסקרפונה עשיר, עוגה חגיגית שתפאר כל שולחן שבועות.
אם בא לכם תכינו את ריבת החלב בעצמכם.
תבנית בקוטר 24
חומרים
בסיס פריך
85 גר' חמאה
50 גר' (1/4 כוס) סוכר
1 חלמון L
1/2 כפית ווניל
100 גר' (3/4 כוס) קורנפלור
60 גר' (1/2 כוס פחות כף) קמח
5 גר' (כפית) אבקת אפיה
קרם ריבת חלב
200 גר' (4 כפות) ריבת חלב
60 מ"ל שמנת מתוקה
2 גר' ג'לטין מומס ב12 גר' מים
מוס ריבת חלב ומסקרפונה
320 מ"ל (כוס ושליש) חלב
100 גר' (2 כפות) ריבת חלב
4 חלמונים
80 גר' (חצי כוס פחות כף) סוכר
30 גר' (2 כפות) קורנפלור
5 גר' ג'לטין מושרה ב30 מ"ל מים
200 גר' שמנת מתוקה
200 גר' גבינת מסקרפונה
אופן ההכנה
פריך
- מקרימים את החמאה והסוכר במיקסר עם וו גיטרה עד לקבלת קרם אחיד
- מוסיפים את החלמון והוניל ומערבבים לאיחוד
- מוסיפים את היבשים ומערבבים רק עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומקפיאים לחצי שעה
- קורצים עיגול בקוטר 22 ס"מ
- אופים בתנור שחומם ל180 מעלות כ15 דק' ומצננים
קרם ריבת חלב
- מרתיחים שמנת ויוצקים על ריבת החלב
- מערבבים או טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת חלקה
- ממיסים את הג'לטין מספר שניות במיקרו לקבלת נוזל שקוף ומוסיפים לקרם.
- יוצקים על הבסיס ומקפיאים להתייצבות
מוס
- מרתיחים חלב
- מערבבים בקערה חלמונים, סוכר וקורנפלור לתערובת אחידה
- יוצקים את החלב על תערובת החלמונים תוך כדי בחישה
- מחזירים לסיר ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד להסמכה (כמו בקרם פטיסייר, עד שיש בועת רתיחה)
- מסירים מהאש ומוסיפים ריבת חלב וג'לטין
- מערבבים לאיחוד ומצננים לטמ' של 35 מעלות
- מקציפים את השמנת והגבינה למרקם יוגורט ומקפלים אל המוס
- מעבירים את הבסיס עם הקרם לתבנית בקוטר 24 ויוצקים את המוס מעל הבסיס
- יוצקים מעט מהמוס לתבנית שקעים חצי כדור בגדלים שונים ומקפיאים.
- מחלצים את חצאי הכדור ומניחים מעל העוגה
- לגימור ניתן לרסס שוקולד עם מרססת חשמלית או לפזר קוקוס דרך מסננת
צילום אלי סגל סטיילינג נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y75p6kfl
עוגה טעימה מאוד ההסבר מאוד ברור .שווה את ההשקעה המון תודה
תודה בלה, שמחה שאהבת והכנת
היי מלכי
האם העוגה יכולה לעמוד כ4 שעות מחוץ למקרר?
אם תוציאי אותה קפואה ולא בשמש ישירה היא יכולה לעמוד כמו כל עוגת מוס מחוץ למקרר
אם אני מכינה את המוס בלבד בתבנית 18 אני צריכה להוריד כמויות? ועם כן אז כמה תודה רבה
צריך לעשות חישוב. אני מניחה שבערך 10% פחות, בכל אופן אם ישאר שימי בכוסות
הי מלכי,
הגעתי לאתר המקסים שלך והתאהבתי.. מתכונים ברמה גבוהה והכל כתוב ומצולם כל כך יפה.. ישר כוח..
שאלה לי, כתבת שמכינים את הבסיס בתבנית בקוטר 22 ועליו שמים את המוס, ואז מעבירים לתבנית בקוטר 24 ? לא היה לי ברור כל כך. אשמח להסבר… שבת שלום ושנה טובה, טלי
תודה רבה. כל כך שמחה שאת אוהבת.
אני לא אוהבת שרואים את הבסיס מבחוץ, (במקרה הזה זה בסיס + שכבת אינסרט נוספת)נ זה נותן מראה פחות נקי, לכן מכינה את הבסיס ברינג יותר קטן ואז מעבירה לגדול ושופכת מוס, ואז יש שכבת מוס חלקה שמכסה את שולי הבסיס. זה לא חובה.
העוגה אמורה לצאת נמוכה יחסית?
לא ממש. גובה 5-6 ס"מ
היי,
יש אפשרות להוריד את הקמח כך שהבסיס יהיה כשל"פ?
תודה וחג שמח
היי מלכי יקירה .האם אפשר להקפיא את העוגה היא נראית פצצה ובטוחה שגם טעימה אש
ברור
היי, מה עוד אפשר לפזר על העוגה חוץ מקוקוס? (או שיש גם דרך אחרת לשים שוקולד)
אפשר לצפות בגנאש
לא משיגה גבינת מקספרונה בכשרות מהודרת.
איפה יש?
תודה
יש של גד בכשרות רובין, ויש של צוריאל בכשרות חתם סופר
אם אני מכינה ברינג במה אני עוטפת אותו שהמוס לא ישפך?
עוטפים את הרינג בניילון נצמד. בדיוק עכשיו העלתי לסטורי באינסטגרם הדרכה מצולמת. מוזמנת לעקוב ולהציץ.
היי,
האם שכבת ספוג שקדים יתאימו לעוגה?
אני מחפשת להוסיף לה מרקמים..
ושאלה נוספת – האם הקרם ריבת חלב שמתקבל הוא דומה לקרמו?
במקום הפריך? מה יתן לך להחליף פריך בספוג?
לא במקום, בנוסף
יש גבינה אחרת במקום המסקרפונה כי חיפשתי בכמה חנויות ולא מצאתי
יכולה לשים עוד שמנת מתוקה.
אמור להיות מסקרפונה בכל סופר
המתכון יצא מעולה!!! תודה ענקית
ראיזה כיף שחזרת לדווח. שמחה שאהבת.
הי
העוגה יצאה ממש נמוכה. לא יותר מ 4 ס"מ גובה..
חבל שלא עשיתי בתבנית קטנה יותר. ובטח אם רוצים להשאיר כמה חצאי כדור קטנים לקישוט.
קצת מבאס…
מה שיש בתמונה זה בדיוק המתכון. מאד מוזר שיצאה לך 4 ס"מ
איזה אתר מדליק אתר כלבבי!
אם אין לי מיקרוגל חלבי באיזה עוד דרך אני יכולה להמיס את הג'לטין?
תודה!!!
לשים את הגלטין בכוס חד פעמית ולהכניס אותה לכלי עם מים רותחים, לערבב להמסה
אין על המתכונים שלך … מלכי !!!
אני לא אוהבת ג'לטין
פליז תגידי לי שגם בלי זה העוגה תצליח לי 🙂
לא צריכה אותה לסיבוב בשמש רק לשימוש ביתי ??
רק אם תאכלי אותה חצי קפואה. בלי גלטין ברגע שיפשיר תקבלי שלולית.
הג'לטין במתכונים שלי הוא בכמות קטנה וממש לא מורגש בטעם.
תודה על התגובה המהירה !
זה לא כמו עוגת שמנת שיציבה יותר ?
לא יודעת למה את מתכוונת. עוגות שאין בהם מיצבים לא עמידות. שמנת לא יציבה לבד
ראשית תודה לך על אתר נפלא עם המון השראה..
בתמונה שלך העוגה בגוון צהוב בהיר מהמם ואילו בתמונה הנוספת בהמשך היא בגוון לבן צחור ..
מה ההבדל בעצם ?
תודנ לך 🙂
ציפוי שונה. פעם ללא צבע מאכל ופעם עם צבע לבן
אפשר בבקשה את הכמויות של השוקולד ןהחמאת קקאו לריסוס של השוקולד
200 שוקולד לבן
200 חמאת קקאו
הי מלכי, כשכתבת בסוף 200גרם ש.מתוקה התכוונת ל200 מ"ל?
התכוונתי ל200 גרם
שלום מלכי, שאלה לגבי הכנת המוס, כתבת לבשל עד להסמכה האם תוכלי לומר עד איזה טמפרטורה? תודה!
כמו בפטיסייר, זה התחלת רתיחה
מלכי שלום !
תודה על המתכון המיוחד .
אין לי מרססת שוקולד האם ניתן להכין איזה ציפוי שוקולד לבן כדי לקבל את הצבע המיוחד כמו בתמונה ולא לבן ?
אם תוכלי לצרף כמויות לציפוי
תודה רבה
הצבע שבתמונה הוא ללא תוספת טיטניום (צבע מאכל לבן) זה נטו הצבע של השוקולד. אפדשר לצפות בגנאש או גלאסז שוקולד לבן ללא צבע מאכל. מתקבל צבע צהבהב שהוא צבע השוקולד