3 מתכונים שהם MIX & MATCH. אפשר להשתמש בהם כל אחד בנפרד ואפשר לשלב בניהם כמו שאני עשיתי.
נכין ביסקוויט שקדים, מוס שוקולד ורולדת שוקולד. אני שילבתי בניהם בקינוח של שכבות (אפשר ברינגים או בכוסות) אבל ניתן להכין כל אחד מהם בנפרד.
6 מנות
מוס שוקולד
חומרים:
200 גר' שוקולד שבור לקוביות
2 כפות נס קפה
1 כף ברנדי
6 חלבונים
6 כפות סוכר
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים ויוצקים על השוקולד, משהים מספר שניות להמסת השוקולד ושופכים את המים.
- מערבבים את השוקולד ומוסיפים את הקפה והברנדי
- מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב
- מקפלים לתוך השוקולד.
רולדת שוקולד
חומרים:
5 ביצים מופרדות
3/4 כוס סוכר
כף וחצי קמח תפו"א
3 כפות קקאו
1 שקית סוכר וניל
אופן ההכנה:
- מקציפים חלבונים עם מחצית מכמות הסוכר.
- מערבבים חלמונים עם יתרת הסוכר, סוכר וניל, קקאו וקמח תפו"א
- מקפלים את המרנג
- מורחים על נייר אפיה משומן ואופים בחום של 180 מעלות כ12-15 דקות
ביסקוויט שקדים
חומרים:
2 כוסות קמח תפו"א
3/4 כוס שמן
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס שקדים טחונים
1 ביצה
אופן ההכנה:
- מערבבים את כל החומרים ושוטחים על תבנית לעובי של כחצי ס"מ
- אופים בחום של 170 מעלות כחצי שעה להזהבה.
- אם רוצים עוגיות מורידים תלוליות בצק עם כפית ואופים.
להרכבת המנה:
- מרפדים 6 רינגים אישיים בשקף
- קורצים עיגולים מהביסקוויט שקדים ומהרולדה
- מכניסים בסיס של ביסקוויט שקדים, מזלפים מוס עד מחצית מגובה הרינג, שמים עיגול מהרולדה ומזלפים מוס עד גובה הרינג.
- מקפיאים להתייצבות.
- מעבירים למקרר להפשרה לפני ההגשה ומקשטים בשבבי שקדים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yao9deop
הי מלכי, תתחדשי על האתר המקסים!
האם יש אפשרות לעשות את העוגה בתבנית גדולה?
תודה!
בודאי
שלום מלכי…הקינוחים מהממים….
לאיזה גודל תבנית מתאימה הכמות ?
תודה רבה
הכמות מספיקה ל6 מנות
האם ניתן להכין בתבנית רגילה וליקרוץ לאחר מכן עיגולים בעזרת רינג? אולי כשחצי קפוא?
קשה לי להאמין שתצליחי לקרוץ יפה, אבל אפשר לחתוך ריבועים או מלבנים
מלכי שלום!
האתר שלך נהדר וכל מתכון נראה יהלום.
אני שואלת כיצד ניתן להכין מוסים או גלידות בלי ביצים חיות?
מכינים קרם אנגלז, הביצים עוברות בישול ל84 מעלות. או שמשתמשים בביצים מפוסטרות
האם אפשר להכין בתבנית שקעים מסיליקון?
כן
היי מלכי.
אילו מהחומרים אני יכולה להחליף כשאני מכינה את המתכון לא בפסח?
אפשר קמח במקום קמח תפוא