"מילפיי" בצרפתית פירושו אלף עלים. עוד קלסיקה מהמטבח הצרפתי: שכבות פריכות וזהובות של בצק ובינהן קרם וניל מעודן
חומרים:
בצק עלים מוכן רצוי על בסיס חמאה
קרם פטיסייר
1/2 ליטר חלב
½ מקל ווניל או תמצית וניל
4 חלמונים
½ כוס סוכר
50 גר' קורנפלור (3 כפות + כפית)
1 שמנת מתוקה
לטעם נוגט – 2 כפות ממרח נוגט
אופן ההכנה:
- מרדדים את הבצק. מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה מכסים את הבצק בעוד נייר אפייה ומניחים עליו תבנית נוספת כמשקולת על מנת שלא יתנפח.
- אופים עד להזהבה ומקררים.
- חותכים את הבצק האפוי למנות לפי הגודל הרצוי.
- חוצים את מקל הווניל לאורכו ומוציאים את הגרגירים
- מרתיחים את החלב (פחות 2 כפות) עם מקל הווניל והגרגירים.
- טורפים בקערה את החלמונים עם הסוכר ו2 כפות חלב ומוסיפים את הקורנפלור.
- כשהחלב רותח יוצקים כשליש ממנו על תערובת החלמונים. טורפים היטב ומחזירים לסיר – פעולה זו נקראת השוואת טמפרטורות.
- מערבבים נמרצות על מנת שלא ייווצרו גושים ושהחלב לא יישרף.
- מרגע הרתיחה מערבבים עוד כ2 דקות.
- אם מכינים טעם נוגט מוסיפים את הממרח ומערבבים.
- יוצקים על ניילון נצמד ועוטפים על מנת שלא ייווצר קרום.
- מקררים במקרר.
- כאשר הקרם התקרר, מקציפים שמנת מתוקה ומקפלים לפטיסייר
- מעבירים לשק זילוף.
- מזליפים את הקרם על מלבן אחד בעיגולים מכסים בעוד בצק, מזליפים עוד קרם ומכסים בעוד ריבוע בצק.
- מאבקים באבקת סוכר ומגישים.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydx5ddnk
היי מלכי
הכנתי קרם פטיסיר והקצפתי עם שמנת מתוקה כמו במתכון,
ונשאר לי מלא, אפשר להקפיא? כמה זמן נשמר?
תודה על האתר המהמם..
תודה רבה, שמחה שאת אוהבת.
לא מומלץ להקפיא פטיסייר. 4-4 ימים במקרר.
תמלאי פחזניות, תעשי עוגת פטיבר , או טארט עם פטיסייר ופירות
האם זה נכון להוסיף את השמנת למסה החלמונים ואז להקציף? לא יותר טוב להקציף השמנת ואז להוסיף ידנית את הקרם כדי שהמלית תהיה יותר יציבה ועמידה.
אפשר גם וגם.
היי מלכי, תודה רבה על המתכון ? יש אופציה להוסיף לקרם פטיסייר חלב מרוכז במקום המחית נוגט? אם כן כמה כדאי להוסיף כדי שהטעם יורגש וכדי שהקרם לא יהיה דליל מידי?
לא קשור לכאן חלב מרוכז. הוא גם דליל מאד וגם מתוק מאד ואין שום עיניין להוסיף אותו לפטיסייר
איך אפשר להפוך את הקרם לפרווה?
חלב סויה או חלב שקדים
היי מלכי שאלה,יש אפשרות להשיג בצק עלים על בסיס חמאה בדץ?
או שחייב להכין בבית
אני לא מכירה
אז איך את עושה? מכינה בבית בצק עלים?
אני לא עושה כ"כ הרבה מילפיי. פעם ב… אפשר להכין לבד או להשתמש בפרווה
שלום מלכי, האם נין להשתמש עם קרם פטיסייר מוכן, אם כמו מה הכמות?
ואז להוסיף לו רק שמנת מתוקה או עוד רכיבים?
אני לא משתמשת, זה לא באמת קרם פטיסייר
זה מוצר תעשייתי (סוכרים, חומרי טעם וריח וכו….)
היי מלכי קודם כל תודה רבה על המתכונים המעולים והמדויקים שאין בשום מקום! מכינה את הפחזניות קראמבל שלך קבוע
כשכתוב כאן במתכון 1 שמנת מתוקה הכוונה ל250 מל נכון?
כן