סופגניות שהמילוי כבר בפנים, והפעם מילוי מרציפן.
כמובן שאפשר להכין את הסופגניות ללא המילוי ולהזריק ריבה קלאסית
חומרים
לבצק
1 ק"ג קמח
1 קובית שמרים טריים
2/3 כוס סוכר
3 ביצים
380 מ"ל מים (כוס +2/3)
120 גר' חמאה או מרגרינה רכה
2 כפות קוניאק או ברנדי
למלית
200 גרם מרציפן
3 חלמונים
כף פודינג וניל אינסטנט
שמן לטיגון
אבקת סוכר לאיבוק
אופן ההכנה:
- שמים בקערת המיקסר מים ושמרים טריים ומערבבים בעזרת מטרפה להמסה.
- מוסיפים ביצים טרופות ומערבבים
- מוסיפים קמח וסוכר ומתחילים ללוש
- מוסיפים חמאה וקוניאק ולשים 10 דקות
- מתפיחים כשעה עד להכפלת נפח
- מחלקים ל30 כדורים
- מערבבים את כל חומרי המלית לתערובת אחידה
- בכל כדור מכניסים כפית מלית מרציפן , סוגרים ומגלגלים לכדור.
- מניחים על משטח משומן , מכסים במגבת ומתפיחים כ1/2 שעה
- מחממים שמן בסיר (למי שיש מדחום מומלץ לשמור על חום של 150-160 מעלות במהלך הטיגון)
- מטגנים בכל פעם 4 סופגניות על מנת לא להוריד את טמ' השמן
- כשצד אחת משחים הופכים את הסופגניה ומטגנים מצידה השני
- מוצאים לנייר סופג
- מאבקים באבקת סוכר ומגישים חם.
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/smt9ydg
היי,
יש אפשרות להקפיא סופגניות אחרי טיגון?
אם לא-איך ניתן להכין סופגניות מראש?
תודה!
סופגניות טעימות רק כשהם טריות. ניתן לשים מעט יותר שמרים ולהקפיא. להוציא להתפחה ולטגן
הכנתי את הסופגניות עם מילוי במגוון טעמים.
ויתרתי על מרציפן ג'י אצלי בבית לא אוהבים.
הסופגניות נדירות !!!!! טעימות מאוד והכי חשוב את מסבירה כל כך טוב כולל טמפרטורת השמן.
זאת הפעם הראשונה אירי הרבה שנים של כישלון שהצליח לי !!!!
המון תודה על מתכון המושלם !