בצק סופגניות שהמילוי כבר בפנים בזמן הטיגון , והפעם מילוי של תפוחים ולהשלמת התענוג, ציפוי קרמל
12 יח'
חומרים
בצק סופגניות
330 גר' גר' קמח (2+1/3 כוס)
6 גר' שמרים יבשים (כפית גדושה)
50 גר' סוכר (1/4 כוס)
1 ביצה
120 מ"ל מים (1/2 כוס)
40 גר' חמאה או מרגרינה רכה
1 כף קוניאק
מילוי תפוחים
2 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות
3 כפות סוכר
מעט קינמון
ציפוי
1/2 כוס סוכר מעורב עם 1/2 כפית קינמון
קרמל
50 גרם (רבע כוס)סוכר
50 גרם גלוקוז
100 מ"ל שמנת מתוקה
25 (כף ) חלב
כפית תמצית וניל
35 גרם חמאה
אופן ההכנה:
- שמים בקערת המיקסר קמח , שמרים יבשים , סוכר ביצה ומים ולשים עד איחוד
- מוסיפים חמאה רכה וקוניאק ולשים כ10 דקות
- מניחים להתפחה עד להכפלת נפח (כשעה)
- מחלקים את הבצק לחתיכות של 40 גר' כל אחת.
- ממלאים ממלית התפוחים וסוגרים לכדור
- על מנת להקל את ההעברה של הסופגניות לסיר, חותכים ריבועים של ניר אפיה ומניחים כל סופגניה על ריבוע נייר.
- מכסים במגבת ומתפיחים עוד כחצי שעה
- מחממים בסיר בינוני שמן (למי שיש מדחום מודדים 180 מעלות)
- מעבירים את הסופגניות בעזרת הניר ומכניסים לסיר, כל פעם 4 סופגניות בלבד על מנת לא להוריד את טמפרטורת השמן.
- מוציאים את הנייר בעזרת מלקחיים
- מטגנים כדקה וחצי מכל צד ומוציאים לצלחת עם סוכר וקינמון.
- טובלים את הסופגניה בקרמל
למילוי תפוחים
- מערבבים את התפוחים עם הסוכר והקינמון
- מקפיצים מעט במחבת לריכוך
ציפוי קרמל
- שמים בסיר הסוכר וגלוקוזה ומבשלים עד לקבלת קרמל זהוב
- מחממים שמנת חלב ווניל ויוצקים על הקרמל הזהירות תוך כדי עירבוב
- מבשלים עד לקבלת קרמל חלק
- מצננים מעט ומוסיפים חמאה
- טוחנים למרקם חלק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9ncfgtj