עוגת אגוזים מהירה להכנה. עסיסית וטעימה. מושלמת ליד הקפה
2 אינגליש קייק
חומרים:
4 ביצים
200 גרם (כוס) סוכר
250 גרם קמח
150 גרם אגוזי מלך
10 גרם אבקת אפיה
300 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי
180 מ"ל שמן
כף מחית אגוזים (לא חובה)
אופן ההכנה:
- טוחנים במעבד מזון קמח ואגוזים
- מקציפים ביצים וסוכר כ10 דקות
- שמים במד ליטר את המיץ והשמן
- מוסיפים לסירוגין את היבשים והנוזלים.
- יוצקים לתבניות
- אופים בחום של 170 מעלות בטורבו כ25-30 דקות עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא עם פירורים לחים.
- העגה מצויינת בהקפאה.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y4p8by4j
א גרויסע יישר כויח על המתכון בפרט ועל המתכונים שלך בכלל.
שאלה:
בשביל חצי כמות, היינו אינגליש קייק אחת.
הכל מתחלק ב 2, או שיש מרכיבים שהיחס הוא אחר?
הכל חצי
מה תפקיד מחית האגוזים?
זה מוסיף טעם אגוזי מדהים. ממש לא חובה
עוגת אגוזים בחושה, האם את מתכוונת שנעשה את כל העוגה במעבד מזון? או רק את האגוזים והקמח?
רק האגוזים והקמח
הוזמנתי לארוחת צוהריים בה הגישו את עוגת האגוזים הזאת. מאד נהניתי מהטעם העשיר, הרכות וה: Texture.
האם ניתן לאפות עוגה דומה מאד עם קמח מלא או כוסמין? או שאולי תמציאי עוגה כזאת שתהייה כמובן יותר בריאה.
תודה
אפשר להחליף בקמח כוסמין לבן
עוגה מעולה!! פעם שנייה שמכינה וזה פשוט מצויין♥️♥️
האם אפשר להחליף את האגוזים השקדים טחונים?
כן
איזה סוכר את ממליצה? חום כהה, דמררה או לבן? או שילוב…
כמו כן, במידה ומשתמשים בשקדים במקום אגוזי פקאן, איזו מחית נוספת ניתן להשתמש? אולי פיסטוק?
סוכר רגיל, כשאני רוצה לכתוב במתכון סוכר אחר אני מציינת (חום או דמררה)
מחית שקדים (שקדיה)
היי
אשמח לדעת מהי החשיבות של הטחינה של הקמח עם האגוזים? והאם כדאי בכל עוגה בחושה שיש בה אגוזים.. לטחון עם הקמח? אשמח למענה. תודה
כשטוחנים אגוזים לבד הם יכולים להפוך למחית, כשטוחנים עם הקמח הם מוציאים את הארומה שלהם ולא הופכים לממרח כי השמן נספג בקמח
האם אפשר להשמיט את האגוזים ? אני צריכה עוגת תפוזים ללא תוספות. תודה
שימי 350 גרם קמח ותוותרי על האגוזים