• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    פאי תפוחים
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    פאי תפוחים

    פאי תפוחים קלאסי, פשוט אבל טעים. אחד הקינוחים שתמיד קוצר מחמאות, מרענן בקיץ לצד כדור גלידת ווניל או עם מעט קצפת.

    את הרשת יוצרים בעזרת מטריצה מוכנה וכך קל ליצור טארט מדוייק ויפה, למי שאין ניתן לחתוך רצועות ולסדר שתי ערב

     

    תבנית פאי קוטר 24 ס"מ

    לבצק

    300 גרם קמח (2 כוס+כף)
    200 גרם חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
    80 גרם אבקת סוכר (1/2 כוס+כף)
    80 גרם אבקת שקדים (כוס פחות כף)
    1 ביצה

    למלית

    4 תפוחים חתוכים לקוביות
    1 כף מיץ לימון
    100 גר' סוכר (1/2 כוס)
    1 כף קמח
    30 גרם חמאה / מרגרינה
    1/2 כוס פירורי פטיבר

    אופן ההכנה:

    בצק פריך

    • שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
    • מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
    • מרדדים בין 2 ניירות אפייה ומקפיאים כ20 הדקות
    • קורצים עיגול בקוטר 24 חותכים רצועה בגובה 3 ס"מ ומניחים על דופן הרינג, מהדקים את הרצועה לתחתית שקרצנו כך שמתקבלת קלתית שלמה
    • מכסים בנייר אפיה וממלאים בקטניות כמשקולת אופים 15 דקות בחום של 160 מעלות
    • מקמחים את המטריצה (שבלונה ליצירת רשת) ומרדדים עליה את הבצק.
    • מכניסים להקפאה ל15 דקות את הרשת עם הבצק.

    מלית תפוחים

    • מפזרים את פירורי הפטיבר על הבצק
    • מערבבים את התפוחים עם הסוכר, הלימון והקמח ויוצקים על הקלתית
    • מפזרים קוביות חמאה
    • מוציאים את המטריצה מהמקפיא והופכים על הפאי. מהדקים את שולי הרשת לשולי הקלתית. ומסירים את עודפי הבצק
    • אם אין מטריצה מרדדים את הבצק וחותכים רצועות
    • מסדרים שתי וערב ע"ג מלית התפוחים.
    • מורחים בביצה טרופה ואופים 45 דק'
    • מצננים ומפדרים באבקת סוכר
    • מגישים לצד כדור גלידת וניל.

    צילום: אלי סגל סטיילינג: מיכל ליבוביץ'

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y5j46sk7
    שיתוף
    פורסם ב: טארטים, קינוחי פרווה תגיות: פרווה, תפוחים
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט גבינה וריבת חלב

    טארט גבינה וריבת חלב

    טארט שוקולד וקרמל

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    14 תגובות

    1. תהילה ינואר 28, 2021 בשעה 4:11 pm הגב

      למי שאין את הרשת-שבלונה הזו, אז מדלגים גם על הקפאת הבצק?

      • malky adler ינואר 29, 2021 בשעה 9:34 am הגב

        יותר נח לחתוך שתי וערב כשהבצק קפוא. ממליצה להקפיא

    2. תהילה פברואר 3, 2021 בשעה 9:24 am הגב

      חזרתי לעדכן…..
      יצא ממש אבל ממש פצצה!!!!!
      דילגתי על שלב ההקפאה…… ויצא שלמות! תודה מלכי! חולה על המתכונים שלך

    3. איל אוגוסט 25, 2021 בשעה 9:35 am הגב

      האםניתן להכין מראש ולהקפיא.

      • malky adler אוגוסט 25, 2021 בשעה 12:20 pm הגב

        אני פחות אוהבת להפ]יא תפוחים ככה, ללא חומר מקריש

    4. רחל ספטמבר 5, 2021 בשעה 11:34 am הגב

      שלום,
      האם אפשר בלי קמח שקדים?

      • malky adler ספטמבר 9, 2021 בשעה 8:35 am הגב

        את יכולה להכין פריך רגיל 300 גרם קמח, 200 גרם חמאה/מרגרינה 100 גרם סוכר וביצה.
        אני יותר אוהבת פריך עם אבקת שקדים כי הוא הרבה יותר מעודן

    5. פערי ספטמבר 13, 2021 בשעה 9:51 pm הגב

      מתכון מושלם, חיפשתי לראש השנה מתכון לפשטידת תפוחים וידעתי שפה אני אמצא מתכון ששווה את ההכנה וכמובן שלא התחרטתי ובטוחה שאכין שוב, היה טעים ויפה, פשוט שלמות

    6. אביגיל כהן יוני 9, 2022 בשעה 7:50 pm הגב

      היי מלכי
      תודה על המתכונים שתמיד שיוצאים מוצלחים
      מה ניתן לשים במקום הפתיבר ?

      • malky adler יוני 19, 2022 בשעה 6:40 am הגב

        פרורי לחם לא מתובלים

    7. פערי ספטמבר 13, 2022 בשעה 12:00 pm הגב

      היי, כמה זמן מחזיק בקירור?

      • malky adler ספטמבר 18, 2022 בשעה 7:31 am הגב

        כשבטע

    8. אביבה אפריל 24, 2025 בשעה 6:30 pm הגב

      מלכי,
      אפשר להחליף את המרגרינה בשמן קוקוס?

      • malky adler אפריל 26, 2025 בשעה 7:24 pm הגב

        בבצק הוא לא יחזיק קלתית עם שוליים. במלית כן

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס