עם קצת השקעה וסבלנות תקבלו קינוח מרשים וטעים שיהיה סיום מושלם לארוחה חגיגית
15 מנות
חומרים:
בצק פריך
150 גר' קמח (1 כוס+כף)
100 גר' חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
40 גר' אבקת סוכר (1/4 כוס+כף)
40 גר' אבקת שקדים (1/2 כוס פחות כף)
1 חלמון
דקואז
3 חלבונים (75 גרם)
30 גרם (2 כפות) סוכר
45 גרם (3 כפות) אבקת שקדים
55 גרם (1/4 כוס) אבקת סוכר
30 גרם (2 כפות) קמח
גרידה מתפוז אחד
קרם פסיפלורה
125 גרם (חצי כוס) מחית פסיפלורה
65 גרם (1/4 כוס + כף) סוכר
3 חלמונים
2 ביצים
50 גרם חמאת קקאו
2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים
מוס שוקולד
135 גרם שוקולד מריר
150 גרם שמנת מתוקה או צמחית
225 גרם שמנת מתוקה או צמחית
גלאסז'
75 מ"ל מים
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
150 גרם גלוקוז
100 גרם קרם קוקוס
10 גרם ג'לטין מומס ב60 מ"ל מים
150 גרם שוקולד חלב או מריר
צבע מאכל זהב
אופן ההכנה:
בצק פריך
- מערבבים את הקמח והחמאה בוו גיטרה עד לקבלת פירורים
- מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לבצק אחיד
- מרדדים בין 2 נירות אפיה לעובי של 4 – 5 מ"מ ומקררים כשעתיים לפחות
- קורצים אובלים ואופים 160 מעלות 15 דקות
דקואז
- מקציפים חלבונים עם הכמות הקטנה של הסוכר
- מערבבים קמח , אבקת שקדים ,אבקת סוכר וגרידת תפוז
- מקפלים לחלבונים המוקצפים
- יוצקים לתבנית 20 X30 ואופים 180 מעלות 10-12 דקות להזהבה
קרם פסיפלורה
- מערבבים מחית ביצים וסוכר. שמים על בן מרי (סיר עם מים) ומערבבים מידי פעם עד להסמכה של המסה.
- מסננים ומוסיפים את חמאת הקקאו והג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט
- יוצקים מעל הדקואז ומקפיאים להתייצבות
- חותכים מלבנים שיכנסו לתוך תבנית השקעים.
מוס שוקולד
- מחממים 150 גרםשמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד
- טוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת רחידה
- מקציפים את השמנת למרקם רך ומקפלים אל השוקולד
- ממלאים תבנית במוס עד 3/4 גובה
- מטביעים את הדקואז עם קרם הפסיפלורה ומכסים בעוד קצת מוס.
- מקפיאים לפחות 6 שעות
גלאסז'
- מרתיחים מים סוכר וגלוקוזה
- מוסיפים קרם קוקוס ומרתיחים
- מוסיפים שוקולד, ג'לטין וצבע מאכל וטוחנים
- משתמשים ב35 מעלות
- מניחים את המוס על רשת יוצקים את הגלאסז ומניחים מעל הבצק הפריך.
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
שלום מלכי
מה אפשר לשים במקום הקרם קוקוס בציפוי
חלב מרוכז
שלום לך מלכי.
מאד נהנית מהאתר שלך.
וקונקרטית – האם ניתן להכין בתבנית עגולה/מרובעת רגילה?
תודה שמחה לשמוע, כמובן שאפשר להכין בעוגה ולא כקינוח אישי
אם כך – מה גודל התבנית המומלצת?
כנסי להמרת תבניות בקישור ותכניסי את הגודל שאת רוצה להכין
היי ,
האם אפשר במקום מחית פסיפלורה , לרסק תוכן של פסיפלורה ?
בהחלט
אין על המתכונים שלך נדירים אחד אחד…….
לגבי הקרם קוקוס יש לי מלית קוקוס האם זה טוב?
אם לא מה אפשר להחליף בפרווה?
מלית קוקוס לא מתאימה. בגלאסז' אפשר לשים שמנת צמחית.
ערב טוב מלכי.
עם אני רוצה להכין ממתכון זה את מוס שוקולד וקרם פסיפלורה בכוסות האם זה אפשרי?
וחייב לשים חמאת קקאו בפסיפלורה עם אני מכינה בכוסות.?
את יכולה להכין בכוסות. לא לוותר על חמאת הקקאו
מתכונים מעולים
האם ניתן להמיר את מחית הפסיפלורה במחית אחרת?
תודה
אפשר מנגו
היי מלכי , מאוד אוהבת מתכונים שלך , כל הכבוד.
הקינוח נראה ממש יפה רק לא הבנתי הרכבה של המנה יש אפשרות לשלוח סרטון, תטדה רבה רבה
אין לי סירטון. ניסיתי להסביר עד כמה שאפשר
האם ניתן לשמור בהקפאה?
כן. בקופסה אטומה
הי,
היכן ניתן להשיג את האובלים לבצק פריך
או שיש לך רעיון אחר איך לבצע זאת ללא חותכן?
החותכן מגיע עם התבנית. את יכולה לחתוך מלבנים
איך עשית את הקישוט מלמעלה של השוקולד עם הפסי זהב ?
מורחת על דף גיטה שוקולד מטומפרר, קורצת אובלים מזלפת פסי שוקולד ומאבקת באבקת זהב