בצק פריך עם פפריקה ושכבות של ריבת בצק אגוזים ועוד דברים טעימים. ואפילו טבעוני.
רינג קוטר 20
לבצק
135 גרם קמח
60 גרם מרגרינה או שמן קוקוס מוקשה
60 גרם ממרח סויה בניחוח טוסקנה
13 גרם שמן זית
30 גרם שמנת צמחית לבישול
4 גרם סוכר
4 גרם מלח
1/2 כף פפריקה
ריבת בצל
2 בצלים סגולים
150 גרם סוכר
2/3 כוס יין אדום
1/4 כפית מלח
מלית
60 גרם אגוזי מלך
4 בצלים ירוקים
170 גרם ממרח סויה בניחוח טוסקנה
רויאל
100 גרם שמנת צמחית לבישול
2 כפות קורנפלור
כף קמח
3 שיני שום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
בצק
- טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת בצק אחיד
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה ומקררים כשעתיים
- מרפדים רינג ומקפיאים כשעה לפחות
ריבת בצל
- חותכים את הבצלים לחצי ופורסים לפרוסות
- מרתיחים יין, סוכר, ומלח
- מוסיפים בצל ומבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה כשעה עד שמצטמצם ולא נשארים נוזלים
- מפזרים מעל הקלתית
מלית
- קוצצים את האגוזים ומפזרים מעל הריבה
- פורסים את הבצל מפזרים מעל האגוזים
- מורחים את הממרח מעל הבצל והאגוזים
רויאל
- מערבבים את כל חומרי הרויאל לנוזל חלק ויוצקים מעל המלית
- אופים בחום של 180 מעלות 30-40 דקות להזהבה
הערות:
- מי שלא טבעוני יכול להחליף את הקמח והקורנפלור ברויאל ב2 ביצים
- ניתן להחליף את הממרח סויה בגבינת שמנת עם פפריקה
לצפיה בסרטון בו מוצגים שלבי ההכנה לחצו כאן
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y82n3lhd