ההשראה למנה הייתה פאי לימון , רציתי להישאר עם המרכיבים של בצק פריך קרם לימון ומרנג בהגשה קצת שונה. אהבתם?
המתכון מעולה בגירסה הפרווה שלו
10 מנות
חומרים:
בצק פריך
150 גר' קמח (1 כוס+כף)
100 גר' חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
40 גר' אבקת סוכר (1/4 כוס+כף)
40 גר' אבקת שקדים (1/2 כוס פחות כף)
1 חלמון
קרם לימון
125 מ"ל מיץ לימון (1/2 כוס)
גרידה מלימון אחד
3 חלמונים
2 ביצים
65 גרם (1/3 כוס) סוכר
50 גרם שוקולד לבן חלבי או פרווה
2 גרם ג'לטין מומס ב12 גרם מים
למרנג
100 גרם חלבון (3 חלבונים L)
200 גרם סוכר
אופן ההכנה:
בצק פריך
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים בין 2 ניירות אפייה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים כ20 הדקות
- מחממים תנור ל 180 מעלות.
- קורצים 20 עיגולים בקוטר 7 ס"מ ואופים כ12 להזהבה
קרם לימון
- מערבבים מיץ ביצים וסוכר. שמים על בן מרי (סיר עם מים) ומערבבים מידי פעם עד להסמכה של המסה.
- מסננים ומוסיפים את גרידת הלימון.
- מוסיפים את השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט
- מחממים את הג'לטין במיקרו להמסה מלאה מוסיפים לתערובת ומערבבים
- יוצקים לרינגים בקוטר 5 גובה 2 ומקפיאים
- מחלצים מהרינגים ומניחים במרכז העוגיה
- מכסים בעוגיה נוספת
מרנג
- מכינים מרנג שוויצרי מהחלבון והסוכר:
- מחממים חלבון וסוכר על בן מרי עד שהסוכר נמס (60 מעלות)
- מעבירים למיקסר ומקציפים למרנג יציב
- מעבירים לשק זילוף ומזלפים מסביב לקרם הלימון. מיישרים בעזרת ספטלה או סכין.
- צורבים בברנר מסביב
- שומרים במקרר או במקפיא בקופסה אטומה
הערה:
- אם אתם עושים את הקרם בתוך קלתית (פאי לימון) ותרו על הג'לטין
- אם אין לכם רינגים אישיים, תשטחו בתבנית בגובה 2 ס"מ ותקרצו עיגולים בקוטר 5 ס"מ (זה קצת פחות חסכוני)
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yayj6alw
הייי תודה על המתכון
שעושים את הקרם לימון על הבן מארי , לאיזה רמה של הסמכה זה צריך להגיע? נניח אם אשתמש ב -במד חום או לא במד חום איך אני יודע שזה סמיך מספיק?
תודה רבה
במד חום זה בערך 82-84 מעלות. את תראי שזה מסמיך . רק תזהר שהביצים לא יהפכו לחביתה. תערבב כל הזמן.
בהצלחה!!!
היי, יש לי רינג אחד, יכולה להקפיא ולקרוץ? יעבוד?
אפשרי, אבל יש הרבה קרם שהולך לאיבוד
האם ניתן להקפיא עם המרנג הצרוב?
כן
רציתי לעשות כמות גדולה של הקינוח הזה ואין לי הרבה רינגים אז עשיתי כמות כפולה של הקרם ושיטחתי את זה על תבנית בגובה 2 ס"מ ואחרי שקפא, קרצתי מזה עיגולים. בקוטר 5 ס"מ.
מצויין, לא המלצתי על זה כי הרבה קרם הולך לאיבוד אבל זה פיתרון מצויין, ואת השאריות מנשנשים בכיף…
ספרי איך יצא 🙂
יצא מעולה. כמו בתמונה. תודה !!!
איזה כיף, שמחה לשמוע. תודה
האם אפשר להכין בלי השוקולד הלבן,יש משהו שאפשר לשים במקום?
תודה
חמאה
אם אני עושה בטרטלטים האם זה טוב בהקפאה?
והאם ניתן להקפיא גם עם המרנג הצרוב. או שזה מאבד מטעמו?
אפשר להקפיא בלי המרנג. עם מרנג לא הייתי מקפיאה ליותר מיום אחד