ממתק טחינה ושוקולד, שילוב מצויין של שומשום טחינה ושוקולד, ממתק יחסית בריא עם מעט מאד סוכר והוא אפילו טבעוני.
תבנית 20 על 30
60 יחידות
חומרים:
תחתית
35 גרם סוכר
66 גרם שומשום
100 גרם שוקולד מריר
שכבת שוקולד
350 שוקולד מריר
190 גרם שוקולד לבן פרווה (לא צימקאו)
150 גרם טחינה גולמית
לציפוי
20 גרם שומשום קלוי
אופן ההכנה:
תחתית
- שמים את הסוכר בסיר ומחממים על לקבלת קרמל זהוב
- מוסיפים את השומשום ומערבבים עד שהוא עטוף בקרמל מבשלים מעט עד שהשומשום רך
- שוטחים על משטח סיליקון או על נייר אפיה ומצננים
- ממיסים את השוקולד
- שוברים את השומשום המקורמל לחתיכות קטנות ומערבבים עם השוקולד המומס
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לגודל התבנית ומניחים בתחתית התבנית
שכבת שוקולד
- ממיסים את השוקולדים ומערבבים עם הטחינה
- יוצקים על הבסיס ומיישרים
- מפזרים את השומשום ומקררים להתייצבות
- חותכים לקוביות של 3 ס"מ
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycuyaq57