קינוח כיפי שתמיד אהבנו בבורגר ראנץ היה שוקופאי ואחיו לאוהבי הפירות, תפופאי, בצק עדין במילוי תפוחים , מצופה בפירורים ומטוגן. כל כך טעים…
הגישו חם עם כדור גלידת ווניל ותתענגו.
10 יחידות
חומרים
לבלינצ'ס
3 ביצים
1+1/2 כוסות קמח
2+1/4 כוסות סודה מוגז או חלב
3 כפות שמן
2 כפות סוכר
קורט מלח
למילוי
3 תפוחים גרנד קלופים וחתוכים לקוביות
25 גרם (2 כפות) מיץ לימון
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
30 גרם חמאה /מרגרינה
1/4 כפית קינמון (לבחירה)
50 גרם פטיבר טחון
לטיגון:
100 גרם פטיבר מרוסק
אופן ההכנה
בלינצ'ס
- מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ללא גושים. ניתן להיעזר בבלנדר
- מרססים מעט שמן במחבת בינונית או מורחים את המחבת בשמן בעזרת נייר סופג. מחממים את המחבת היטב עד שהיא חמה מאוד.
- יוצקים כחצי מצקת מהבלילה ומטים את המחבת על מנת שהבלילה תשתטח על כל פני המחבת ותתקבל דקיקה. מטגנים
- כדקה מצד אחד, הופכים לצד שני ומטגנים עוד כחצי דקה. מטגנים כך מחצית מהבלילה.
מלוי
- משרים את התפוחים בלימון בזמן הכנת הקרמל
- מכינים קרמל מהסוכר
- מוסיפים חמאה
- מוסיפים תפוחים וחמוציות ומבשלים עד לריכוך
- מוסיפים קינמון ומצננים
- מוסיפים את פירורי הפטיבר
- שמים כף גדושה מהמלית בשליש התחתון של החביתית, מקפלים את השוליים פנימה ומגלגלים.
- מקפיאים כחצי שעה להתייצבות
- טובלים את הגלילים בבלילה שנותרה וטובלים בפטיבר מרוסק
- מטגנים מספר שניות להזהבה
- אוכלים חם, מומלץ עם כדור גלידה ווניל
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yxdp6fqg
טיגון רגיל או בשמן עמוק?
רגיל
אפשר להקפיא את הבלינצ'ס עם המלית לפני הטיגון?
פחות ממליצה להקפיא תפוחים לזמן ארוך