• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    אדניות שוקולד
    דף הבית / מתכונים / ממתקים וחטיפים

    אדניות שוקולד

    מספר מילים על שוקולד
    על מנת לקבל תוצר מבריק, יפה ובעל אורך חיים ארוך יותר ללא כתמים אפורים יש לטמפרר את השוקולד. התהליך נקרא קריסטליזציה.
    קריסטליזציה הוא תהליך בו מחממים וממיסים את השוקולד תוך בקרה על הטמפרטורה, מצננים את השוקולד ומחממים שוב לטמפרטורה הרצויה לעבודה.
    בתהליך זה אנו רוצים להגיע לגבישים הנכונים, תהליך של המסה וקירור בלבד לא נותן את הגביש הרצוי ופוגע במקרם השוקולד.
    יש שיטות רבות לקריסטליזציה אנו נכין בשיטה הקלה והנקייה ביותר, שיטת ההזרעה.
    10 מנות

    לאדניות/אגרטלים

    תבנית שקעים מלבנית/ תבנית כוסיות

    חומרים:

    300 גר' שוקולד מריר משובח לפחות 50% מוצקי קקאו.

    למילוי

    גנאש קסיס/תות

    25 מ"ל (2 כפות) שמנת מתוקה
    200 גר' שוקולד לבן
    75 גר' (1/3 כוס) מחית קסיס/תות

    שכבת קראנץ

    25 גר' (1/4 כוס) פייטה/שבבי ופל/קורנפלקס רוסק
    50 גר' (כף גדושה) מחית נוגט

    גנאש שוקולד

    100 גר' שוקולד מריר
    100 מ"ל (1/3 מיכל)+כף)שמנת מתוקה

    קרמבל קקאו

    50 גר' (1/4 כוס) סוכר
    50 גר' חמאה
    30 גר' (2 כפות) קמח
    20 גר' (כף גדושה) קקאו

     

    אופן ההכנה:

    • קוצצים את השוקולד דק, וממיסים 2/3 ממנו (200 גר') על בן מרי (סיר על גבי סיר עם מים) דאגו שהקערה עם השוקולד לא תיגע במים.
    • כשהשוקולד נוזלי מודדים עם מדחום שהטמפרטורה הגיע ל55 מעלות.
    • מורידים מהאש, מוסיפים את שאר השוקולד בהדרגה ומערבבים. השוקולד שהוספנו ימס מהחום וכאשר השוקולד לא נמס יותר בודקים עם מדחום שהגענו ל32 מעלות.
    • נעשה בדיקה שאכן השוקולד מוכן לעבודה: טובלים מרית בשוקולד וממתינים מספר דקות, אם השוקולד מתקשה ומבריק ללא פסים או כתמים ניתן להמשיך לעבוד, אם לא יש להתחיל את התהליך מחדש תוך הקפדה על הטמפרטורה.
    • יוצקים את השוקולד המטומפרר לתבנית, דופקים את התבנית על השיש, על מנת להוציא בועות אויר. מיד, בעוד השוקולד נוזלי, הופכים את התבנית מעל קערת השוקולד ונותנים לשוקולד להישפך חזרה לקערה, על מנת להשאיר שוקולד רק על דפנות התבנית. מניחים הפוך על נייר אפיה ומכניסים למקרר.
    • כעבור כ20 דקות מוציאים את התבניות מהמקרר ומחלצים את האדניות/הכוסיות.
    • שוקולד לאחר קריסטליזציה נכונה מתכווץ ב15% ולכן הוא משתחרר בקלות מהתבנית.

    גנאש קסיס/תות

    • מרתיחים את השמנת. ממיסים שוקולד ומוסיפים את השמנת בהדרגה מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
    • מוסיפים מחית וטוחנים בבלנדר מוט
    • מזלפים 1/4 גובה באדנית/באגרטל

    שכבת קראנץ

    • מערבבים היטב ומורחים מעל הגנאש

    גנאש שוקולד

    • מחממים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד
    • ממתינים כחצי דקה שהשמנת תמיס מעט את השוקולד וטוחנים בבלנדר מוט
    • מזלפים מעל הקראנץ עד שפת האדנית

    קרמבל קקאו

    • מכניסים את כל החומרים למעבד מזון
    • טוחנים בפולסים עד לקבלת תערובת פירורית
    • שוטחים על מגש עם נייר אפיה
    • אופים כ10-15 דק' בחום של 165 מעלות
    • מצננים ומפזרים מעל הגנאש
    • מקשטים בפרחים
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7cz7wml
    שיתוף
    פורסם ב: ממתקים וחטיפים תגיות: טו בשבט, קסיס, שוקולד
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    בראוניז פאדג' קרמל

    בראוניז פאדג' קפה עם קרמל וגנאש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    2 תגובות

    1. רחל אוגוסט 24, 2018 בשעה 9:39 am הגב

      קרמבל קקאו

      50 גר’ (1/4 כוס)
      50 גר’ חמאה
      30 גר’ (2 כפות) קמח
      20 גר’ (כף גדושה) קקאו

      בשורה הראשונה רשום כמות ולא רשום של מה, מה צריך להוסיף?

      • malky adler אוגוסט 24, 2018 בשעה 9:50 am הגב

        סוכר. תודה רבה. תוקן

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס