שמי מלכי אדלר. גרה בבני ברק ואמא לשלשה ילדים מקסימים.
מזה כ13שנים אני פעילה בתחום הקונדיטוריה בכמה אפיקים:
- כתיבה עיתונאית
- בניית מתכונים
- העברת סדנאות מקצועיות במיטב הטכניקות החדשניות.
- קונדיטורית פטיסרי לארועים בהזמנה מראש.
התגלגלתי לתחום הפטיסרי בדרך מקרה. כבת לבית הונגרי, תמיד אהבתי את תחום
האפייה אך אם לומר את האמת, לא חשבתי להפוך זאת למקצוע.
למדתי ראיית חשבון, ולאחר קבלת התואר עבדתי מעל 20 שנה בתפקידי חשבות וניהול כספים. המפנה חל כאשר הלכתי לסדנת שוקולד והתאהבתי בתחום. כדי להרחיב את ידיעותיי המשכתי לקורס קונדיטוריה מקצועי בבית הספר "אסטלה כיתת אומן". התחלתי לממש את הלימודים ולנסות הרכבה ובנייה של מתכונים לעוגות וקינוחים מיוחדים בדגש על איכות, טעם ומראה. כשהתחילו הניסיונות להצליח, התחלתי לכתוב מדור שבועי של קינוחים בעיתון "בקהילה", מדור שהפך להצלחה במשך 8 שנים, כתבתי גם הפקות וכתבות שונות למגזינים שונים כמו מגזין טעימות, עיתון יום ליום, מעריב, אקטואליק בופה ועוד. במקביל, אני מפיצה למאות מתעניינים את המתכונים בדיוור ישיר, והם מכינים אותם בהצלחה מרובה.
“בסדנאות אני שמה דגש מיוחד על קינוחים אסתטיים וטעימים עם מיטב חומרי הגלם”
לאחר מספר שנים, החלטתי להפוך את התחביב למקצוע, ואני ממשיכה להרחיב את ידיעותיי בהשתלמויות אצל מיטב השפים בתחום הקונדיטוריה בארץ, וכן השתלמויות וקורסים אצל שפים צרפתיים מהמובילים בתחום בעולם.
כיום אני מעבירה סדנאות קונדיטוריה לכלל הציבור, החל מחובבים ועד לציבור מקצועי. הסדנאות שלי והמתכונים הפכו לשם דבר בטעם ובחוויה. מגיעים אלי תלמידים מכל רחבי הארץ ואפילו מהעולם, כדי ללמוד את הטכניקות , שילובי הטעמים , הצבעים והקישוטים. בסדנאות אני שמה דגש מיוחד על קינוחים אסתטיים וטעימים עם מיטב חומרי הגלם.
תחום נוסף שאני מתמחה בו הוא כתיבת מתכונים מקצועית לחברות. חברות מזון מפתחות מוצרי אפייה חדשים ומבקשות להתאים להם מתכונים המתאימים למוצרים. עד היום הפקתי מספר רב של חוברות לחברות הגדולות בארץ.
ולבסוף, אני מפעילה קונדיטוריית בוטיק לאירועים ושמחות. לכל אירוע אני מתאימה בשיתוף בעל האירוע את הקינוחים והעוגות, מכינה אותם מחומרי גלם המעולים ביותר בשוק, ומגישה פרזנטציה מרהיבה במיטב הטרנדים העדכניים בעולם. כל המוצרים בכשרות מהדרין, וניתן להזמין פרווה וגם חלבי.