אלסקה הוא קינוח שהליבה בו קפואה ומסביב מעטפת של מרנג חם שצורבים לפני הגשה.
אני בחרתי בסורבה תות בננה, כמובן בציפוי מרנג צרוב, שילוב מנצח.
חומרים
סורבה בננה
300 גרם בננות (3-4 בננות)
50 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס)
1 חלבון (אופציונאלי)
גלידת תות
350 גרם מחית תותים או תותים קפואים טחונים
140 מ"ל שמנת (פרווה או חלבית) (2/3 כוס)
110 גרם סוכר (1/2 כוס + כף)
5 חלמונים
למרנג
2 חלבונים
100 גרם סוכר (1/2 כוס)
אופן ההכנה:
הכנת הסורבה
- חותכים את הבננות לחתיכות של 4 ס"מ ומקפיאים לפחות 24 שעות
- מכניסים את כל חומרי הסורבה למעבד מזון ומעבדים עד לקבלת מרקם של גלידה. מידי פעם עוצרים את פעולת מעבד המזון ומנקים את הדפנות על מנת שהתערובת תהיה אחידה
- יוצקים לתבנית שקעים חצאי כדור בקוטר 4 ס"מ
הכנת הגלידה
- מערבבים היטב שמנת, מחית, חלמונים וסוכר
- מבשלים תוך כדי ערבוב עד הסמכה (84 מעלות) , לא להרתיח.
- יוצקים לתבנית שטוחה ומקפיאים 24 שעות
- מוצאים מהמקפיא וחותכים לקוביות
- מכניסים למעבד מזון וטוחנים עד לקבלת מרקם חלק. אם יש צורך עוצרים את פעולת המעבד ומסירים את התערובת מהדפנות
- ממלאים תבנית חצאי כדור בקוטר 6 ס"מ עד מחצית גובה ומטביעים את הסורבה במרכז הגלידה.
- מקפיאים שנית.
הכנת המרנג
- מחממים את החלבונים והסוכר עד המסה מלאה של הסוכר (למי שיש מדחום מומלץ להגיע ל60 מעלות) , מידי פעם מערבבים את התערובת על מנת שלא תתקבל "חביתה" על דפנות הקערה.
- מעבירים את התערובת החמימה למיקסר עם מקצף בלון, ומקציפים עד לקבלת מרנג יציב ומבריק.
- מזלפים על הגלידה הקפואה צורבים בברנר ומגישים מיד
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yapxnrv3