• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    אצבעות שוקולד ובוטנים
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    אצבעות שוקולד ובוטנים

    המתכון נכתב לסיום עבודתי בעיתון בקהילה בשנת 2019

    לאחר 8 שנים בהם אני כותבת את מדור הקינוחים בעיתון "בקהילה", הגיע זמן פרידה.
    בשבוע שעבר המדור שלי סיים דרך ארוכה בעיתון.
    התחלתי בכתיבת המדור בערב פסח תשע"א (2011) , ומאז זרם הרבה שוקולד במטבח, והגיע הזמן להיפרד.
    אני רוצה להודות לכן הקוראות המסורות שלי: לאלו שהיו פעילות, ושלחו לי הודעות ותמונות רבות של התוצרים, לאלו ששאלו שאלות, ותמיד השתדלתי לענות ולעזור כפי יכולתי, לקוראות המסורות שעשו מנוי במיוחד כדי לקרוא את המדור שלי, ולכל מי שהכינה את המתכונים. תודה מיוחדת לצוות העורכות שליווה את המדור לאורך השנים.
    במשך השנים השתדלתי לכוון את המדור לכל סוגי האופות שבכן: נתתי מתכונים מגוונים עם דרגות קושי שונות, החל ממתכונים קלים מאד של עוגות בחושות, עוגות נוסטלגיות מבית אמא וסבתא, דרך שמרים, קינוחי כוסות, קינוחים אישיים וכלה בעוגות ראווה מורכבות למתקדמות שבינכן (ולפי התגובות יש לא מעט כאלו).

    למדור האחרון בחרתי באצבעות שוקולד ובוטנים קלות להכנה

     

    אצבעות שוקולד ובוטנים

    40 יחידות

    חומרים

    75 גרם מחית פרלינה (נוגט)
    225 גרם מחית אגוזי לוז או חמאת בוטנים ללא סוכר
    250 גרם שוקולד מריר
    200 גרם בוטנים קלויים ללא מלח

    ציפוי

    200 גרם שוקולד מריר
    50 גרם מחית פרלינה (נוגט)
    מעט מלח ים אנטנטי או מלח גס

    אופן ההכנה:

    • ממיסים את השוקולד
    • מוסיפים מחית פרלינה וחמאה בוטנים
    • קוצצים גס את הבוטנים ומוסיפים לתערובת
    • יוצקים לתבנית 20X30 ומצננים מעט להתייצבות

    ציפוי

    • ממיסים את השוקולד
    • מוסיפים מחית פרלינה ומערבבים
    • יוצקים על השכבה הראשונה ומפזרים מלח
    • מצננים היטב
    • חותכים לאצבעות בגודל 6 ס"מ על 25 ס"מ

    אצבעות שוקולד ובוטנים

    צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y3cbu3v7
    שיתוף
    פורסם ב: ממתקים וחטיפים, מתכונים טבעוניים, מתכונים לאירועים חגיגיים, קינוחי פרווה תגיות: בטונים, חמאת בוטנים, מחית פרלינה, שוקולד מריר
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    אצבעות קראנץ ללא גלוטן

    בראוניז פאדג' קרמל

    בראוניז פאדג' קפה עם קרמל וגנאש

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    12 תגובות

    1. rona kedmi פברואר 10, 2019 בשעה 12:13 pm הגב

      היי,
      נראה מעולה!
      האם יש לשמור את זה בקירור או בקופסה בטמפ' החדר?

      • malky adler פברואר 10, 2019 בשעה 12:14 pm הגב

        מקרר

    2. שליקה יולי 25, 2021 בשעה 6:10 pm הגב

      אשמח לקבל עוד הצעות לאצבעות שוקולד ללא סוכר אפשר?

      • malky adler יולי 29, 2021 בשעה 8:37 am הגב

        גם בשוקולד יש סוכר. יש באתר עוד מתכונים שאפשר להשתמש בתחליפי סוכר. אני לא תזונאית ופחות מבינה מה מותר לסוכרתיים וכדו'. ולכן ממליצה להתיעץ עם רופא ולפי זה למצוא באתר דברים מתאימים.

    3. שירי ספטמבר 20, 2022 בשעה 8:05 pm הגב

      נראה מהמם
      מי שפחות אוהב בוטנים איזה אגוז אחר יכול להתאים?
      מחית אגוזי לוז הכוונה כמו ממרח או מחית לוז?

      • malky adler ספטמבר 21, 2022 בשעה 9:10 am הגב

        אפשר אגוזי לוז או פקאן.
        מחית לוז = חמאת לוז. זה לא ממרח, זה 100% אגוזי לוז

        • שירי ספטמבר 22, 2022 בשעה 2:31 pm הגב

          תודה רבה! האם יש המלצה לגבי שוקולד 50% או 60% או 70%
          או לשלב?

          • malky adler ספטמבר 25, 2022 בשעה 5:48 am הגב

            לפי טעמך, אם את אוהבת מריר בהחלט מומלץ אחוז מוצקי קקאו גבוהים

    4. אסתר נובמבר 5, 2022 בשעה 7:20 pm הגב

      הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מושלם,
      אבל כשאני חותכת לרצועות הם קצת מתפצפצות למעלה או מתפוררות בתחתית
      האם יש פיתרון?

      • malky adler נובמבר 8, 2022 בשעה 11:45 am הגב

        אם זה לא מדי קפוא זה לא אמור להתפוצץ או להתפורר, השוקולד יציב לחיתוך אבל לא שביר

    5. שרה ינואר 2, 2024 בשעה 6:48 pm הגב

      היי מלכי, אפשר במקום מחית לוז רק חמאת בוטנים? תודה

      • malky adler ינואר 3, 2024 בשעה 3:56 pm הגב

        אם את רוצה ללא פרלינה תחליפי אותו בחמאת בוטנים ממותקת

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס