המתכון נכתב לסיום עבודתי בעיתון בקהילה בשנת 2019
לאחר 8 שנים בהם אני כותבת את מדור הקינוחים בעיתון "בקהילה", הגיע זמן פרידה.
בשבוע שעבר המדור שלי סיים דרך ארוכה בעיתון.
התחלתי בכתיבת המדור בערב פסח תשע"א (2011) , ומאז זרם הרבה שוקולד במטבח, והגיע הזמן להיפרד.
אני רוצה להודות לכן הקוראות המסורות שלי: לאלו שהיו פעילות, ושלחו לי הודעות ותמונות רבות של התוצרים, לאלו ששאלו שאלות, ותמיד השתדלתי לענות ולעזור כפי יכולתי, לקוראות המסורות שעשו מנוי במיוחד כדי לקרוא את המדור שלי, ולכל מי שהכינה את המתכונים. תודה מיוחדת לצוות העורכות שליווה את המדור לאורך השנים.
במשך השנים השתדלתי לכוון את המדור לכל סוגי האופות שבכן: נתתי מתכונים מגוונים עם דרגות קושי שונות, החל ממתכונים קלים מאד של עוגות בחושות, עוגות נוסטלגיות מבית אמא וסבתא, דרך שמרים, קינוחי כוסות, קינוחים אישיים וכלה בעוגות ראווה מורכבות למתקדמות שבינכן (ולפי התגובות יש לא מעט כאלו).
למדור האחרון בחרתי באצבעות שוקולד ובוטנים קלות להכנה
אצבעות שוקולד ובוטנים
40 יחידות
חומרים
75 גרם מחית פרלינה (נוגט)
225 גרם מחית אגוזי לוז או חמאת בוטנים ללא סוכר
250 גרם שוקולד מריר
200 גרם בוטנים קלויים ללא מלח
ציפוי
200 גרם שוקולד מריר
50 גרם מחית פרלינה (נוגט)
מעט מלח ים אנטנטי או מלח גס
אופן ההכנה:
- ממיסים את השוקולד
- מוסיפים מחית פרלינה וחמאה בוטנים
- קוצצים גס את הבוטנים ומוסיפים לתערובת
- יוצקים לתבנית 20X30 ומצננים מעט להתייצבות
ציפוי
- ממיסים את השוקולד
- מוסיפים מחית פרלינה ומערבבים
- יוצקים על השכבה הראשונה ומפזרים מלח
- מצננים היטב
- חותכים לאצבעות בגודל 6 ס"מ על 25 ס"מ
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y3cbu3v7
היי,
נראה מעולה!
האם יש לשמור את זה בקירור או בקופסה בטמפ' החדר?
מקרר
אשמח לקבל עוד הצעות לאצבעות שוקולד ללא סוכר אפשר?
גם בשוקולד יש סוכר. יש באתר עוד מתכונים שאפשר להשתמש בתחליפי סוכר. אני לא תזונאית ופחות מבינה מה מותר לסוכרתיים וכדו'. ולכן ממליצה להתיעץ עם רופא ולפי זה למצוא באתר דברים מתאימים.
נראה מהמם
מי שפחות אוהב בוטנים איזה אגוז אחר יכול להתאים?
מחית אגוזי לוז הכוונה כמו ממרח או מחית לוז?
אפשר אגוזי לוז או פקאן.
מחית לוז = חמאת לוז. זה לא ממרח, זה 100% אגוזי לוז
תודה רבה! האם יש המלצה לגבי שוקולד 50% או 60% או 70%
או לשלב?
לפי טעמך, אם את אוהבת מריר בהחלט מומלץ אחוז מוצקי קקאו גבוהים
הכנתי כבר כמה פעמים ויצא מושלם,
אבל כשאני חותכת לרצועות הם קצת מתפצפצות למעלה או מתפוררות בתחתית
האם יש פיתרון?
אם זה לא מדי קפוא זה לא אמור להתפוצץ או להתפורר, השוקולד יציב לחיתוך אבל לא שביר
היי מלכי, אפשר במקום מחית לוז רק חמאת בוטנים? תודה
אם את רוצה ללא פרלינה תחליפי אותו בחמאת בוטנים ממותקת