אחד הקינוחים החביבים על רבים הם הפחזניות. יש מספר צורות מקובלות לקינוחים מבצק רבוך, אחד מהם הוא האקלר שהוא בעצם פחזנית ארוכה.
הפעם מלאתי בקרם פטיסיר בטעם קפה עם ציפוי בטעם קפה מעודן, שילוב מנצח.
10 אקלרים
חומרים
לבצק רבוך
200 מ"ל מים
200 מ"ל חלב/חלב סויה
180 גרם חמאה/מרגרינה
1/2 כפית מלח
כפית סוכר
220 גרם (1+2/3 כוס) קמח
6 ביצים
מילוי פטיסייר קפה
1/2 ליטר חלב/חלב סויה
100 גר' (1/2 כוס) סוכר
6 חלמונים
60 גר' (2/3 כוס) קורנפלור
כפית נס קפה או תמצית קפה
לציפוי
280 גרם שוקולד לבן
110 מ"ל שמנת מתוקה
30 גרם (כף וחצי) גלוקוזה
4 גרם ג'לטין מומס ב24 גרם מים
כפית נס קפה או תמצית קפה
אופן ההכנה
אקלרים
- מרתיחים חלב חמאה מלח וסוכר בסיר עם מכסה סגור
- מוסיפים את הקמח בבת אחת ומערבבים נמרצות עד שהבצק שמתקבל נפרד מדפנות הסיר. מסירים מהאש
- מקררים את התערובת כ10 דק' ומעבירים לקערת המיקסר
- מערבבים עם וו גיטרה ומוסיפים את הביצים זו אחר זו עד שנטמעות בבצק
- מעבירים את הבלילה לשק זילוף עם צנתר משונן בקוטר 18 מ"מ
- מזלפים פסים באורך של 15 ס"מ
- אופים 160 מעלות כ20-25 דקות
קרם פטיסייר
- מכינים קרם פטיסייר, מרתיחים חלב וקפה
- מערבבים בקערה חלמונים , סוכר וקורנפלור
- יוצקים תוך כדי בחישה את החלב על תערובת החלמונים ומערבבים היטב
- מחזירים לסיר ומבשלים תוך עירבוב נמרץ כ2 דק עד לקבלת תערובת סמיכה
- עוטפים בניילון נצמד ומקררים היטב
- מעבירים למיקסר עם וו גיטרה את הקרם הקר ומערבבים עד לקבלת קרם חלק ללא גושים ומעבירים לשק זילוף
- מחוררים 2 חורים בתחתית האקלר וממלאים בקרם
ציפוי
- מחממים שמנת,קפה וגלוקוז לסף רתיחה
- יוצקים על השוקולד והג'לטין וטוחנים בבלנדר מוט לתערובת אחידה
- טובלים את האקלרים ומקשטים בפולי קקאו
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycm2wgr8
הי מלכי,
רציתי לשמוע קצת פרטים על הסדנא שלך
של צילומי אוכל.
תוכלי להגיב לי במייל: YAEL11582@GMAIL.COM
או בפלאפון : 0548411582
תודה רבה!
אני לא מעבירה סדנאות של צילום מזון
שלום מלכי!
רציתי לשאול איך הכי כדאי לשמור פחזניות
מילאתי ושמתי במקרר אבל לאחר יום הבצק קצת פירורי בפה ולא עסיסי כמו באותו יום
אולי יותר טוב לשמור קופסא אטומה בחוץ?
תודה!
אין על האתר שלך
פחזניות במיטבן באותו יום. אני מעדיפה להקפיא את הפחזניות מזולפות ולא אפויות. אופה וממלאה באותו יום. אפשר גם לשמור במקרר אבל הקריספיות של הבצק כבר לא אותו דבר.
מבקשת לקבל קטלוג של המוצרים ע"מ להזמין למשלוח מנות .
לאני לא מכינה משלוחי מנות
אני רוצה להכין אקלר בטעם שוקולד . האם הציפוי יכול להיות אותו הדבר רק בלי הקפה ובמקום שוקולד לבן- שוקולד מריר?
אפשרי, אפל צריך פחות שוקולד