אין מי שלא נחשף לטרנד של שוקולד דובאי, אני פחות מתחברת לטרנדים אבל אהבתי את השילוב של הקדאיף הפיסטוק והשוקולד והשתמשתי בזה להכנה של ארטיקים, הוספתי כמובן גלידה עם טחינה שהתנה טעם מעודן של חלבה והשתלבה מעולה עם הקדאיף והפיסטוקים. כמובן שאפשר לעשות גלידה ניטרלית ולוותר על הטחינה.
הכנתם ואהבתם? מאד אשמח אם תתיגו ותשתפו אותי
15 ארטיקים
חומרים:
לליבת "דובאי"
150 גרם שערות קדאיף
50 גרם חמאה
50 גרם אבקת סוכר
100 גרם מחית פיסטוק
לגלידת חלבה
500 גרם שמנת להקצפה
400 גרם חלב מרוכז
100 גרם טחינה גולמית
ציפוי
500 גרם שוקולד חלב
100 גרם חמאת קקאו
לקישוט
מעט חלבה מפוררת או שערות חלבה
אופן ההכנה:
ליבת דובאי
- גוזרים את הקדאיף לשערות קצרות
- ממיסים את החמאה במחבת ומטגנים את הקדאיף, תוך כדי עירבוב, עד להזהבה
- מוסיפים אבקת סוכר ומחית פיסטוק
- שמים בתבנית למשטחים לעובי של כחצי ס"מ מקפיאים להתייצבות
- חותכים למלבנים שיתאימו למרכז של התבנית בה אתם מכינים את הארטיקים. אם זה מעט מתפורר לא נורא, אפשר לשים כמה חתיכות במרכז הארטיק
לגלידה
- מקציפים שמנת למרקם יציב
- מוסיפים חלב מרוכז וטחינה ומקציפים למרקם אחיד ויציב
- מזלפים בתבנית ארטיקים חצי גובה, מניחים את הקדאיף במרכז, מכניסים מקל ומסכים בעוד גלידה.
- מקפיאים היטב עד שניתן לחלץ מהתבנית.
ציפוי
- ממיסים שוקולד וחמאת קקאו
- מוזגים לכוס גבוהה
- טובלים את הארטיקים הקפואים ומיד מפזרים מעט חלבה מפוררת
- שומרים בהקפאה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/28r7bwql