שגעת הקראנץ' פיסטוק הגיע גם אלי, אחרי שראיתי כתבות על המחסור, החלטתי להרים את הכפפה ולהכין גרסה משלי.
אחד המתכונים שהכי אהבתם והכנתם אין ספור פעמים זה ארטיק שוקובו שלושה שוקולדים, קבלו גרסת הפיסטוק המושלמת.
14-15 ארטיקים גדולים
חומרים:
ליבת פיסטוק
200 גרם שוקולד לבן
100 גרם מחית פיסטוק (100% פיסטוק)
לגלידה
500 גרם שמנת מתוקה
300 גרם חלב מרוכז
80 גרם מחית פיסטוק
לציפוי
400 גרם שוקולד לבן
60 גרם חמאת קקאו
50 גרם בראס (אגוזים גרוסים מסוכרים)
אופן ההכנה:
ליבת פיסטוק
- ממיסים שוקולד בבן מרי (קערה על גבי סיר עם מים) או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות.
- מוסיפים מחית פיסטוק
- יוצקים לתבנית בעובי חצי ס"מ ומקפיאים
לארטיק
- מקציפים שמנת מתוקה למרקם יציב
- מוסיפים חלב מרוכז ומחית פיסטוק ומערבבים לאיחוד מלא
- מזלפים לתבנית מגנום חצי גובה, חותכים מלבן מליבת הפיסטוק ומטביעים בגלידה.
- תוקעים מקל וממלאים בגלידה על למעלה.
- מישרים ומקפיאים מספר שעות עד שניתן לחלץ מהתבנית.
- ממליצה להוריד את המקפיא לקור מקסימלי (אצלי אפשר להוריד למינוס 23 מעלות)
ציפוי
- ממיסים שוקולד וחמאת קקאו
- מוסיפים בראס
- מעבירים לכוס גבוהה וטובלים את הארטיקים
- שומרים בהקפאה.
- ניתן לראות סירטון הכנה אצלי באינסטגרם
אל תשכחו לשתף אותי בתוצאה, מוזמנים לתייג באינסטגרם ובפייסבוק או לשלוח לי…
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2clgpqj7
היי, נראה מושלם, ממש רוצה להכין, עד היום הכנתי את המגנום שוקובו שלושה שוקולדים למארזים והחזיק מצוין, רציתי לדעת אם זה גם יכול להיות טוב במארז ושינוע ואולי כאי להוסיף מעט ג'לטין
לא נראה לי שכמו שזה זה ישרוד מארזים.
את יכולה לנסות להוסיף ג'לטין
תודה על המתכון
היי מלכי,
אפשר להוסיף ג'לטין,אם כן כמה למתכון הזה?
ובאיזה שלב להוסיף?
תודה
אין צורך להוסיף ג'לטין כי אוכלים ישר מהמקפיא.
היי מלכי,
אני רוצה להחליף את את הבראס בפיסטוק קצוץ,
עדיף קלוי או לא?
המתכון נראה מושללםם!!!
תודה רבה, שמחה שאהבת.
קלוי עדיף
האם אפשר בלי חמאת קקאו? ואם כן אולי להחליף במשהו אחר?
תפקיד חמאת הקקאו הוא לדלל את השוקולד כדי שיצא ציפוי דק.
את יכולה לוותר, הציפוי יצא יותר עבה.
את יכולה גם להחליף בשמן ואז הציפוי יצא פחות קראנצ'י
מתכון נדיר.. תודה
מכינה כבר פעם שנייה???
וואו מושלם
היי, הכנתי בעבר ויצא מושלם!
יש אפשרות להוסיףתגלטין כדי שיחזיק מעמד לטווח יותר ארוך? אם כן, אשמח לדעץ כמה גלטין…
תודה!
זה ארטיק שאוכלים קפוא, אפשר להוסיף ג'לטין, אבל אם אוכלים מופשר זה יוצא מאד מתוק ופחות טעים לדעתי.
ארטיק אוכלים קפוא, מוס אוכלים מופשר מהמקרר
יש אפשרות להחליף את החלב המרוכז בחלב רגיל?
לא
האם אפשר לשים חלב רגיל במקום חלב מרוכז?
לא
אם אני עושה כמות של 16 מגנומים קטנים
צריך לעשות חצי כמות?
נראה לי שכן