בחושה פיסטוק ללא גלוטן, ללא קטניות וללא שרויה והטעם כמו של כל השנה, לא מורגש כעוגה של פסח. הגובה והמרקם מושלמים
תבנית קוטר 22 או 2 אינגליש קייק 23 ס"מ
חומרים:
פרלינה פיסטוק
200 גרם פיסטוק טבעי
200 גרם סוכר
בחושה פיסטוק
500 גרם תערובת הפלא לפסח
4 ביצים M
50 גרם סוכר
160 גרם שמן אגוזים
65 גרם מים
100 גרם פיסטוקים
100 גרם פרלינה פיסטוק או מחית פיסטוק (לא חובה)
לקישוט:
כף דבש
מעט פיסטוקים טחונים
אופן ההכנה:
פרלינה פיסטוק
- קולים את האגוזים בתנור כ15 דקות ומפזרים על משטח סיליקון נייר אפיה
- מכינים מהסוכר קרמל יבש – שמים בסיר או במחבת את הסוכר ומחממים עד לקבלת קרמל זהוב
- יוצקים את הקרמל על האגוזים
- מצננים, שוברים לחתיכות ומכניסים למעבד מזון
- טוחנים 5-7 דקות עד לקבלת מרקם של ממרח , אם יש צורך עוצרים את פעולת מעבד המזון ואוספים את המסה מהדפנות.
- במידה שהממרח לא מספיק נוזלי ניתן להוסיף כפית או 2 של שמן אגוזים.
עוגה
- מחממים תנור ל170 מעלות
- טוחנים במעבד מזון את הקמח והפיסטוקים
- מקציפים במיקסר ביצים וסוכר עד לקבלת תערובת תפוחה ואוורירית.
- מוסיפים שמן בהדרגה , מוסיפים מים ואת תערובת הקמח ומערבבים לאיחוד
- יוצקים לתבנית
- אופים כ45 דקות
- מערבבים את הדבש עם מעט מים ומורחים על העוגה, מפזרים פיסטוקים ומגישים
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2dk7jtx7