אחד המאכלים האהובים על בני משפחתי הוא הבלינצ'ס – פולוצ'ינטה (בכל זאת דם הונגרי זורם בעורקינו …)
גיוונתי עם בלינצ'ס שוקולדי בתוספת קצפת שאי אפשר לעמוד בפניו, עד היום הבנות זוכרות איך באו מבית ספר ביום הצילומים וזו הייתה ארוחת הצהרים המפנקת שלהן.
תתפנקו גם אתם, ותפנקו את האהובים שלכם
20 יחידות
חומרים
בלינצ'ס
4 ביצים
280 גרם (2 כוסות) קמח
750 גרם (3 כוסות) חלב
4 כפות שמן
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
45 גרם(3 כפות) קקאו
קורט מלח
מלית שוקולד
250 גר' שוקולד מריר
500 שמנת מתוקה
קרם שנטילי
250 מ"ל שמנת מתוקה
3 כפות אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בלינצ'ס
- מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ללא גושים. (ניתן לטחון בבלנדר מוט)
- מחממים שמן במחבת ומטגנים את החביתיות משני הצדדים
- החביתיות שוקולד צריכות זמן טיגון קצר יותר המרגילות.
מלית שוקולד
- מחממים שמנת לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד
- ממתינים מספר דקות וטוחנים בבלנדר מוט לקבלת תערובת אחידה
- מכסים ומקררים למשך לילה
- לפני המילוי מקציפים במיקסר במהירות איטית עד לקבלת קרם יציב למילוי. לא להקציף יותר מידי אחרת נקבל מוס.
- ממלאים את הבלינצ'ס – מקפלים פנימה 2 קצוות נגדיים ומגלגלים לצורת צינור.
- מקפיאים את הבלינצ'ס עם המילוי.
- מפשירים כ30-40 דקות לפני ההגשה
- מזלפים קרם שנטילי ומגישים.
קרם שנטילי
- מקציפים את השמנת והסוכר לקרם יציב להזלפה ומזלפים על הבלינצ'ס.
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9wqjkpt
חייב להשאיר לילה?
או שיש דרך קיצור
צריך לקרר 5-6 שעות כדי שיהיה אפשר להקציף
איך ניתן להמיר לפרווה?
אפשר לעשות עם תחליף חלב (שקדים, סויה או מה שאוהבים) ושמנת צמחית או קרם קוקוס
הדברים שלך מדהימים
כל מתכון יותר טוב מהקודם
תודה
האם ניתן לעשות את הבלינצעס ולמלא מראש (בהקפאה) או שזה חיב להיות טרי?
אני בדכ לא מקפיאה בלינצס, אבל נראה לי שאפשרי