קינוח פרווה קליל ומרענן, לראש השנה ולכל השנה
10 יחידות
חומרים
בלינצ'ס
2 ביצים
כוס קמח
כוס וחצי סודה מוגז או חלב
2 כפות שמן
כף סוכר
קורט מלח
מלית תפוחים
6 תפוחים קלופים חתוכים לקוביות קטנות
2/3 כוס סוכר
2 כפות דבש
1/4 כוס מים
גרידת לימון
1 כף קורנפלור מומס במעט מים
רוטב וניל
3 חלמונים
1/4 כוס אבקת סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 כוס חלב או חלב סויה (250 מ"ל)
1/4 כוס שמנת מתוקה חלבית או פרווה
אופן ההכנה:
בלינצ'ס
- מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ללא גושים. קל לעשות זאת בעזרת מטרפה.
- מרססים מעט שמן במחבת בינונית או מורחים את המחבת בשמן בעזרת נייר סופג. מחממים את המחבת היטב עד שהיא חמה מאוד.
- יוצקים כחצי מצקת מהבלילה ומטים את המחבת על מנת שהבלילה תשתטח על כל פני המחבת ותתקבל דקיקה. מטגנים כדקה מצד אחד, הופכים לצד שני ומטגנים עוד כחצי דקה. מטגנים כך את כל הבלילה.
מלית תפוחים
- שמים בסיר תפוחים, סוכר, דבש וגרידת לימון ומבשלים לריכוך
- מוסיפים את הקורנפלור ומבשלים להסמכה
- מצננים
רוטב וניל
- שמים את כל החומרים בסיר ומבשלים תוך כדי עירבוב עד להסמכה
- אין להרתיח את הרוטב על מנת שלא תתקבל חביתה אך יש להגיע לסף רתיחה (למי שיש מדחום כ85 מעלות)
- מצננים
להגשה:
- ממלאים את החביתיות במלית התפוחים מפזרים חמוציות ויוצקים מרוטב הווניל
צילום: נחמי וולף סטיילינג: מיכל ליבוביץ
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8pf7amk
כמה זמן אפשר לשמור את המלית והרוטב (ללא החביתיות)
תודה!
3-4 ימים במקרר