זוכרים את ממתק הילדות בננית? קציפת בננה בציפוי שוקולד, אז הפעם הכנתי אותו בגרסה ביתית ולא עם חומרי טעם וריח אלא עם בננה אמיתית.
20 יחידות
150 גרם (3/4 כוס) סוכר
175 מ"ל (3/4 כוס) מים
14 גרם (1 שקית) ג'לטין מושרה ב84 מ "ל (1/3 כוס) מים
160 גר' בננות רכות מעוכות למחית (כ1.5-2 בננות תלוי בגודל)
לציפוי
300 גר' שוקולד
ניתן להוסיף 3 כפות שמן לציפוי
• משרים את הג'לטן במים עד שכל הנוזלים נספגים
• מחממים במיקרו למספר שניות עד להמסה מלאה
• בקלחת מחממים מים וסוכר עד להמסה של הסוכר
• מוסיפים את הג'לטין ומחית הבננות ומערבבים היטב.
• יוצקים לתבנית ומקפיאים למשך לילה
• למחרת מעבירים לקערת המיקסר ומקציפים 10 דקות
• שוטחים בתבנית בעובי של 1 ס"מ ומקפיאים מספר שעות עד שהממתק יציב וניתן לחיתוך.
• חותכים למלבנים של 2.5 ס"מ על 9 ס"מ
• ממיסים שוקולד , טובלים את הממתק בשוקולד ומניחים על נייר אפיה.
• ניתן לקחת מזלג ולגעת בציפוי לפני ההתייצבות על מנת לקבל טקסטורה מעניינת.
• שומרים את הממתק במקרר עד שבוע.
וואוו!!!
כאחת שאוהבת להכין ממתקים בבית, שנים שאני מחפשת מתכון לממתק האהוב הזה…
מושלם!
ומה עם גרסת ה"תותית"? אפשר להמיר את אותה כמות גר' בננות בתותים?
לא ניסיתי, אבל לדעתי אפשרי
לא הבנתי את הסעיף "יוצקים לתוך תבנית ומקפיאים לכל הלילה" ואז למחר מחרת מקציפים 10 דקות.. איך? זה לא קופא? צריך להפשיר?
תודה
לא צריך להפשיר