שילוב מעולה של בראוניז שוקולדיים עם גבינה משויישת בשוקולד. תמיד מבקשים שאכין עוד.
לאחרונה ניסיתי אותם גם בגירסת ללא גלוטן ויצאו מעולה, נסו אותם בפסח או לצליאקים שבכם לכל השנה.
תבנית 20X25
חומרים
שכבת בראוניז
110 גרם חמאה חתוכה לקוביות
110 גרם שוקולד מריר
250 גרם (¼1 כוסות) סוכר
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
70 גרם (½ כוס) קמח (בפסח 35 גרם קמח תפוחי אדמה 35 גרם אבקת שקדים)
¼ כפית מלח
שכבת גבינה
230 גרם גבינת שמנת 30%
67 גרם (1/3 כוס) סוכר
1 כפית תמצית וניל
1 ביצה
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל160 מעלות
- ממיסים בבן מרי (סיר ע"ג סיר עם מים רותחים) שוקולד וחמאה.
- מסירים מהאש ומוסיפים סוכר ותמצית וניל
- מוסיפים את הביצים זו אחר זו תוך כדי ערבוב.
- מוסיפים קמח ומלח
- שמים בצד ½ כוס מהתערובת להכנת דוגמת השיש על שכבת הגבינה.
- יוצקים לתבנית
- מערבבים במעבד מזון או במיקסר גבינה, סוכר, וניל וביצה ומעבדים לתערובת חלקה.
- מורחים בזהירות על שכבת הבראוניז
- שמים תלוליות מהשוקולד ששמרנו בצד ומשישים בעזרת שיפוד.
- אופים כ 35 דקות עד התייצבות.
- מקררים לילה במקרר
- חותכים לריבועים של 5 ס"מ.
- הבראוניז ניתן להקפאה
צילום דניה ויינר סטיילינג: דיאנה לינדר
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yblyxblm
האם האפיה בטורבו או רגילה?
טורבו
יש לי תבנית של 20/25 האם להגדיל את הכמות או להשאיר כמות שהיא והעוגה תצא נמוכה יותר?
אפשר להשאיר
אם אני אופה את העוגה בתבנית עגולה. באיזה קוטר?
ממליצה להשתמש בטבלת ההמרות כאן