השילוב של שוקולד וטופי קרמל מושלם בעיני, ולכן החלטתי הפעם לשלב את נגיעות הטופי בבראוניז וכדי להשלים את השחיתות לצפות הכל בשוקולד, התוצאה הצדיקה את העבודה. יצא חטיף טעים במיוחד.
16 יחידות
חומרים
לבראוניז
200 גרם שוקולד
180 גרם חמאה
60 גרם (2 כפות) חמאת בוטנים
3 ביצים M
350 גרם (כוס ו3/4 סוכר)
160 גרם (כוס + כף) קמח
1/2 כפית אבקת אפייה
לטופי קרמל
75 גרם (1/3 כוס+כף) סוכר
75 גרם (1/3 כוס) שמנת מתוקה
30 גרם חמאה
1 גרם מלח ים אטלנטי (או מלח גס)
ציפוי שוקולד
200 גרם שוקולד חלב
100גרם שוקולד מריר
30 גרם חמאת קקאו (או 3 כפות שמן)
אופן ההכנה
בראוניז
- ממיסים את החמאה, והשוקולד על בן מרי או במיקרוגל בפולסים של 30 שניות
- מוסיפים סוכר וחמאת בוטנים ומערבבים
- מוסיפים את הביצים זו אחר זו ומערבבים כל ביצה להטמעה בתערובת
- מוסיפים קמח ואבקת אפיה ומערבבים לאיחוד
- יוצקים לתבנית שקעים מלבנים עם שקע בכל מלבן
- אופים 160 מעלות 25-30 דק'
- מצננים היטב ומחלצים מהתבנית
טופי קרמל
- מכינים קרמל מהסוכר, מבשלים בסיר עד לקבלת צבע עינברי
- מחממים את השמנת ויוצקים על הקרמל תוך כדי עירבוב
- ממשיכים לבשל עד שמתקבלת תערובת חלקה ללא גושים
- מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה והמלח
- מערבבים לאיחוד ומצננים מעט
- יוצקים כפית מהקרמל לכל שקע בבראוניז ומקפיאים מספר שעות
ציפוי
- ממיסים את השוקולדים וחמאת הקקאו
- טובלים בעזרת מזלג את הריבועים הקפואים בשוקולד ומניחים במקרר ע"ג נייר אפייה להתייצבות
- מזלפים פסים מהשוקולד שנשאר.
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9sugnwd
השמנת שבקרמל – הכוונה לשמנת מתוקה, כן?
כן
נראה מדהים- מה יכול להחליף את הקמח כדי שיהיה ללא גלוטן?
יש מתכון לבראוניז ללא גלוטן
ראי כאן
וכאן
היי! האם יעבוד גם בלי חמאת הבוטנים? צריך להחליפה במשהו או אפשר פשוט להשמיטה? תודה!
אפשר לוותר, לשים 200 גרם חמאה