במסגרת ניסויים במטבח הוספתי לבראוניז בצק פריך שנשאר לי מאחת הסדנאות. המתכון הפך ללהיט, וכמו תמיד אני משתפת אתכם במתכון.
תבנית 30X13 או תבנית 20X20
חומרים
לבצק פריך
150 גר'(כוס+כף) קמח
100 גר' חמאה או מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
50 גר' (1/4 כוס) אבקת סוכר
1 חלמון
לבראוניז
150 גר' שוקולד
150 גר' חמאה /מרגרינה
180 גר' (כוס פחות כף) סוכר
45 גר' (4 כפות) קקאו
60 גר' (4 כפות) קמח
3 ביצים M
כפית תמצית וניל
לשדרוג ניתן להוסיף 50 גר' אגוזי מלך או פקאן
אופן ההכנה
בצק
- שמים במעבד מזון את כל חומרי הבצק מלבד החלמון ומעבדים לקבלת תערובת פירורית.
- מוסיפים את החלמון ומעבדים לקבלת בצק
- מרדדים בין 2 ניירות אפיה לעובי של 0.5 ס"מ
- מקררים כשעה
- מרפדים את התבנית בבצק ואת השאריות שמים בתבנית נפרדת
- מחוררים בעזרת מזלג
- אופים בתנור שחומם מראש ל160 מעלות 10 דק'
בראוניז
- ממיסים את החמאה והשוקולד במיקרו על על בן מרי
- מוסיפים קמח וקקאו ומערבבים
- מוסיפים את הווניל ואת הביצים זו אחר זו ומערבבים
- יוצקים על הבצק האפוי חלקית
- מפוררים את שאריות הבצק שאפינו בצד מעל הבראוניז
- אופים עוד 25 דק'
- מצננים ומפדרים באבקת סוכר
צילום: אלי סגל סטיילינג: מיכל ליבוביץ'
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydbkr7x9
וואו מתכון מעולה וטעים, רציתי לשאול מה זה הקישוט שיש בתמונה מעל העוגה?
מה שמופיע שם באלכסון?
אגוזי מלך
ועוד שאלה – תבנית 30*13 כמו שציינת במתכון – יש להשיג בחד פעמי?
תוכלי להגיד לי איפה את מצאת גודל כזה?
אני עובדת עם מסגרות ורינגים, לא תבניות חד פעמיות
מושלם!!!!
הגירסה הכי טעימה שיש!!!!!
הפך למתכון השבועי….
תודה רבה 🙂
ניתן להמיר בשמן?
ומה הכמות?
המרה לשמן תהפוך את זה לעוגת שוקולד, לא לבראוניז.
אפדר להמיר בשמן קוקוס
היי
אפשר לעבד במיקסר במקום במעבד מזון?
כן. עם וו גיטרה
זו עוגה שמתאימה לבר ?
בהחלט