הארץ התברכה בפירות כל כך יפים, אז למה שלא נכין לנו משהו טעים, צבעוני ומרענן. גאלט הוא סוג של טארט כפרי בעיצוב חופשי. ניתן להחליף את השזיפים באפרסקים או נקטרינות.
מומלץ להגיש עם גלידת ווניל.
חומרים:
בצק פריך
150 גרם קמח (1 כוס+כף)
100 גרם חמאה /מרגרינה קרה חתוכה לקוביות
40 גרם אבקת סוכר (1/4 כוס+כף)
40 גרם אבקת שקדים (1/2 כוס פחות כף)
1 חלמון
קרם שקדים
50 גרם חמאה/מרגרינה רכה
50 גרם אבקת סוכר
56 גרם אבקת שקדים
11 גרם קורנפלור
1 ביצה
מלית שזיפים
6-7 שזיפים
3 כפות סוכר
1/2 כפית משחת ווניל או תמצית איכותית
כף ליקר אמרטו
אופן ההכנה:
בצק פריך
- שמים במעבד מזון את כל החומרים מלבד החלמון ומעבדים לתערובת פירורית
- מוסיפים חלמון ומעבדים מעט עד לקבלת גושים גדולים
- מרדדים בין 2 ניירות אפייה ומקפיאים כ20 הדקות
- קורצים עיגול בקוטר 24 או 26 ס"מ
קרם שקדים
- טוחנים את כל המרכיבים במעבד מזון עד לקבלת קרם חלק
- מורחים על הבצק מקרם השקדים, משאירים שוליים של 2-3 ס"מ מסביב ללא קרם.
שזיפים והרכבה
- פורסים את השזיפים לפרוסות דקות
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים
- משהים לספיגת טעמים כ20 דקות
- מסדרים על קרם השקדים את פרוסות השזיפים בצורה חופפת
- מקפלים את השוליים על המלית
- אופים כ35-30 דקות בחום של 160 מעלות עד שהבצק מזהיב
- מצננים ומאבקים את השוליים באבקת סוכר
- ניתן למרוח את השזיפים להברקה במעט נפאז' או ריבת משמש
צילום: אסף אמברם סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yb39bgwy