• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    ג'בטות
    דף הבית / מתכונים / לחם ולחמניות

    ג'בטות

    ג'בטה הוא סוג של לחם איטלקי שטוח ומלבני בעל קרום פריך ומרקם רך ואוורירי.

    המרקם האורירי מאד מתקבל בשימוש בהידרציה גבוהה (אחוז גבוה של מים ביחס לקמח) מה שיוצר בצק מאד נוזלי. כדי להצליח לעבוד עם הבצק הנוזלי מקפלים אותו כל רבע שעה בתוך הקערה וע"י כך הגלוטן מתפתח. (ראו סירטון הכנה באינסטגרם שלי)

    השתמשתי במתכון בבצק מקדים (ביגה) אותו מכינים ערב קודם או כמה שעות לפני הכנת הג'בטות

     

    10 ג'בטות

     

    חומרים:

    בצק מקדים (ביגה)

    85 גרם קמח

    45 גרם מים

    1 גרם שמרים יבשים

    לג'בטות

    500 גרם קמח לחם

    435 גרם מים קרים

    בצק מקדים שהכנו

    15 גרם דבש

    4 גרם שמרים יבשים

    12 גרם מלח

    ג'בטה

    אופן ההכנה:

    בצק מקדים

    • מערבבים בקערה את החומרים ומכסים.
    • משאירים בטמפרטורת חדר 15-18 שעות

    ג'בטות

    • מכניסים לקערת המיקסר מים, דבש ובצק מקדים ומעל את הקמח מעורבב עם השמרים. לשים 3 דקות במהירות 1.
    • מוסיפים מלח ולשים עוד 5 דקות במהירות 1
    • מותחים את הבצק בקערת המיקסר
    • מקפלים עם ידים רטובות כל 15 דקות 8 קיפולים (כלומר שעתיים, כל רבע שעה קיפול)
    • מעבירים למשטח מקומח היטב משטחים בזהירות למלבן ומקמחים בנדיבת גם מעל הבצק
    • מכסים את הבצק ונותנים לו מנוחה מספר דקות
    • מחלקים לריבועים בעזרת קלף ומעבירים לנייר אפיה
    • רצוי לשים בתנור תבנית הפוכה כדי שתהיה חמה בזמן האפיה ולהחליק עליה את הנייר אפיה עם הג'בטות
    • אופים בחום של 250 מעלות סטטי (לא טורבו) 12-15 דקות
    • מצננים על רשת

    ג'בטה

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/2lbdjqcz
    שיתוף
    פורסם ב: לחם ולחמניות תגיות: ג'בטה, קמח
    « הקודם
    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    6 תגובות

    1. אמירה דניאלי יוני 30, 2024 בשעה 12:36 pm הגב

      אפשר עם קמחים מלאים?

      • malky adler יוני 30, 2024 בשעה 5:23 pm הגב

        בהחלט

    2. תרצה אוגוסט 22, 2024 בשעה 1:26 pm הגב

      כמה זה גרם שמרים? 1/5 כפית?

      • malky adler אוגוסט 25, 2024 בשעה 7:21 am הגב

        ממש מעט, משהו כזה

    3. אלישבע מאי 15, 2025 בשעה 12:59 pm הגב

      הג'בטות טובות בהקפאה?

      • malky adler מאי 16, 2025 בשעה 5:27 am הגב

        כן

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס