מעניין ברכבת
תקשיבו, הרכבת הזו לא מפסיקה להפתיע!
השתתפתי בנסיעה חווייתית ברכבת ישראל: "רכבת השף".
זה התחיל כשראיתי פרסום שברכבת ישראל מפנקים את הנוסעים בארוחת שף בניצוחו של השף שאול בן אדרת והחלטתי להצטרף.
אני מאד שמחה שעשיתי זאת, כי גיליתי עולם חדש שלא הכרתי.
עוד בדרך לחיפה, לפני ארוחת השף, מצאתי את עצמי נוסעת ברכבת וממש הופתעתי לטובה. הנסיעה נעימה, מהירה, (לעומת נסיעה ברכב שלאחרונה שמענו שזמן הנסיעה הממוצע התארך ב 20%…) רגועה, וללא הפתעות. המושבים נוחים, שולחן קטן באמצע שניתן לעבוד עליו, ואפילו שקעים למכשירי החשמל התקינו לנוחות הנוסעים. אבל הכי חשוב: יוצאים בזמן ומגיעים בזמן.
המתנו בתחנת מרכז השמונה בחיפה להגעת הרכבת, ובינתיים ארחו אותנו בקבלת פנים קלה. כל הנוסעים התאגדו על שפת הרציף, נרגשים לקראת החוויה.
כשהרכבת נכנסה לתחנה, חיפשתי את "קרון המזנון" הזכור לי מנסיעות ברכבת בילדותי, אבל לא היה לו זכר. הפעם הקרון הפך למסעדת גורמה! כבר בעלייה לקרון, חיכו לנו דיילות שהפנו אותנו למקומנו. התיישבנו על יד שולחן ערוך כיאה למסעדה מפוארת. מפיות בד, פרחים ובקבוק מים.
הרכבת יצאה בדיוק בזמן, והמנות התחילו לזרום.
כל הנוסעים/סועדים התלקקו.
מגוון של טעימות בסגנונות שונים, ומפתיעים. החל מסלטים מעניינים, דגים, מסבחה – מנה מעולה של גרגירי חומוס עם טחינה, לימון כבוש וירקות ירוקים: אספרגוס, בייבי זוקיני, פטריות שימגי ומחית כמהין, ופיתה עם חציל, ביצה ועוד דברים טובים.
אנחנו ישבנו לנו בקומה העליונה של הקרון ולא דאגנו לפקקים, פשוט נהנינו מהנסיעה ומהחוויה.
הפינוק ליווה אותנו עד היציאה מתחנת סבידור. שם המתין לנו פסנתרן והנעים את זמננו, שפע של מנות אחרונות מתוקות ומפנקות וקפה לקינוח.
שורה תחתונה -חוויה קולינראית מפתיעה!
כדאי לכם לעקוב אחרי פרסומי הרכבת, הבנתי שהם מפתיעים בחוויות כאלו מעת לעת.