• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    גלידוניות ווניל וקרמל
    דף הבית / מתכונים / קינוחים

    גלידוניות ווניל וקרמל

    גלידוניות מפנקות של קרמל ווניל, אחד המתכונים שאני חוזרת ומכינה, כיף שיש במקפיא משהו מתוק.

    ואפילו הכנתי לכם סירטון של הכנת הקינוח הקליל הזה. לצפיה בסירטון לחצו כאן

     

    35 יחידות

    טופי קרמל

    70 מ"ל (1/4 כוס+כף) שמנת מתוקה
    70 גרם (1/3 כוס) סוכר
    50 גרם חמאה

    גלידה ווניל

    400 גרם חלב מרוכז
    500 מ"ל שמנת מתוקה
    כפית משחת ווניל או גרגירים ממקל ווניל אחד

    ציפוי

    400 גרם שוקולד לבן
    40 גרם חמאת קקאו או 3 כפות שמן

    אופן ההכנה:

    טופי קרמל

    • מחממים את השמנת לסף רתיחה
    • שמים את הסוכר בסיר על האש ומחממים עד לקבלת קרמל ענברי, אין צורך לערבב את הסוכר עם כף, מידי פעם מנערים את הסיר כדי לערבב
    • מוסיפים בזהירות תוך כדי בחישה עם כף עץ, את השמנת החמה.
    • מערבבים עד לקבלת טופי חלק ומסירים מהאש
    • ממתינים 2 דקות לקירור מועט ומוסיפים את החמאה
    • מערבבים לאיחוד ומצננים מעט לטמפרטורת חדר

    גלידה ווניל

    • מקציפים שמנת מתוקה לקרם יציב
    • מוסיפים חלב מרוכז ווניל ומקציפים עוד מספר שניות לאיחוד
    • יוצקים מחצית מהגלידה לתבנית 20X30 יוצקים את הטופי ומערבבים מעט לאפקט שיש
    • מכסים ביתרת הגלידה ומקפיאים היטב להתייצבות מלאה
    • חותכים לקוביות של 4 ס"מ

    ציפוי

    • מכינים שוקולד מקורמל : מחממים תנור ל110 מעלות
    • שוטחים את השוקולד על נייר אפיה ומכניסים לתנור כ20-30 דקות (תלוי בסוג השוקולד)
    • כל 10 דקות מוציאים ומערבבים עד לקבלת צבע קרמלי כמו ריבת חלב
    • מוציאים מהתנור ומערבבים עד שמתקבל שוקולד חלק
    • מוסיפים את חמאת הקקאו או השמן
    • מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות וטובלים את הגלידות
    • מחזירים למקפיא ואוכלים בהנאה.

     

    הערה: ניתן לוותר על קירמול השוקולד ולטבול בשוקולד לבן או שוקולד חלב עם חמאת קקאו או שמן.
    כמובן שמי שרוצה יכול להשתמש בשוקולד דולצ'ה או גולד או בלונדי

    צילום: דרור קאליש סטיילינג: לינוי לנדא

    המתכון הופק עבור מגזין טעימות שבועות 2019

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y29ydr9s
    שיתוף
    פורסם ב: קינוחים קפואים תגיות: גלידה, גלידונית, חלב מרוכז, חלבי, קרמל
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    ארטיק לוטוס קפה

    ארטיק לוטוס קפה

    מגנום דובאי

    ארטיק חלבה בסיגנון שוקולד דובאי

    ארטיק ווניל עם פאדג' שוקולד וקרמל

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    16 תגובות

    1. מורן יולי 2, 2019 בשעה 3:54 pm הגב

      במה אפשר להחליף את החלב המרוכז כדי שיהיה פרווה?

      • malky adler יולי 2, 2019 בשעה 4:31 pm הגב

        זה מתכון שלא ניתן ולא מומלץ להכין פרווה. כל החומרים חלביים, גם השמנת בקרמל, גם הציפוי של השוקולד המקורמל, גם חלב מרוכז גם שמנת מתוקה. זה מתכון חלבי טהור

    2. אורית יולי 3, 2019 בשעה 5:20 am הגב

      הי
      כל נושא שוקולד הציפוי לא ברור….לחמם בתנור? אי אפשר להמיס במיקרו ואז לטבול את הגלידוניות בו?

      • malky adler יולי 3, 2019 בשעה 5:25 am הגב

        יש הסבר איך מכינים שוקולד מקורמל שזה נעשה בתנור. אם את קונה שוקולד מקורמל, דלגי על שלב התנור, תמיסי שוקולד ותטבלי.

    3. חנה אוגוסט 5, 2019 בשעה 12:04 pm הגב

      הי

      מה זאת אומרת חלב מרוכז?

      • malky adler אוגוסט 6, 2019 בשעה 6:23 am הגב

        מוצר שקונים מוכן. יש גם מתכון להכין לבד. המתכון כאן

    4. שירה מאי 5, 2020 בשעה 7:55 pm הגב

      הי מלכי,
      כשטבלתי את הקוביות בשוקולד לבן, הן לא צופו בצורה אחידה. השוקולד הלבן החליק מהן, ומה שכן נדבק לקוביה, לא היה בעובי אחיד.. יצא מאד טעים אבל לא יפה כמו בתמונה או בסרטון. מה לדעתך הבעיה?

      • malky adler מאי 6, 2020 בשעה 5:05 am הגב

        יתכן שלא היו מספיק קפואות או שהשוקולד היה חם מידי

    5. כרמית.דור מאי 6, 2020 בשעה 5:11 am הגב

      היי,אפשר לטבול אותן בשוקולד קרמל במקום השוקולד בתנור?

      • malky adler מאי 6, 2020 בשעה 5:13 am הגב

        ברור. אני הכנתי לבד כי כיום השוקולד המקורמל שבחנויות הוא עם חלב נכרי ומטעמי כשרות אני לא אוכלת.

    6. הודיה מאי 24, 2020 בשעה 2:06 pm הגב

      האם אפשר להחליף את הטופי קרמל בכל טעם אחר שרוצים, לדוג', לשים בין שכבות הגלידה מחית תותים או גנאש שוקולד וכדו'?

      • malky adler מאי 24, 2020 בשעה 7:15 pm הגב

        בהחלט אפשר לשים תוספות שונות

    7. לאה נובמבר 1, 2020 בשעה 8:03 am הגב

      אפשר להכין כארטיקים בתבניות סיליקון?
      כמה ייצאו מהכמות הזו?

      • malky adler נובמבר 1, 2020 בשעה 12:17 pm הגב

        בהחלט אפשרי. מניחה שיצאו בערך 13-14ארטיקים גדולים

    8. הילה פברואר 18, 2021 בשעה 1:11 pm הגב

      שלום מלכי,שוקולד בלונדי זה בעצם שוקולד מקורמל?

      • malky adler פברואר 18, 2021 בשעה 1:16 pm הגב

        כן

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס