גלידוניות מפנקות של קרמל ווניל, אחד המתכונים שאני חוזרת ומכינה, כיף שיש במקפיא משהו מתוק.
ואפילו הכנתי לכם סירטון של הכנת הקינוח הקליל הזה. לצפיה בסירטון לחצו כאן
35 יחידות
טופי קרמל
70 מ"ל (1/4 כוס+כף) שמנת מתוקה
70 גרם (1/3 כוס) סוכר
50 גרם חמאה
גלידה ווניל
400 גרם חלב מרוכז
500 מ"ל שמנת מתוקה
כפית משחת ווניל או גרגירים ממקל ווניל אחד
ציפוי
400 גרם שוקולד לבן
40 גרם חמאת קקאו או 3 כפות שמן
אופן ההכנה:
טופי קרמל
- מחממים את השמנת לסף רתיחה
- שמים את הסוכר בסיר על האש ומחממים עד לקבלת קרמל ענברי, אין צורך לערבב את הסוכר עם כף, מידי פעם מנערים את הסיר כדי לערבב
- מוסיפים בזהירות תוך כדי בחישה עם כף עץ, את השמנת החמה.
- מערבבים עד לקבלת טופי חלק ומסירים מהאש
- ממתינים 2 דקות לקירור מועט ומוסיפים את החמאה
- מערבבים לאיחוד ומצננים מעט לטמפרטורת חדר
גלידה ווניל
- מקציפים שמנת מתוקה לקרם יציב
- מוסיפים חלב מרוכז ווניל ומקציפים עוד מספר שניות לאיחוד
- יוצקים מחצית מהגלידה לתבנית 20X30 יוצקים את הטופי ומערבבים מעט לאפקט שיש
- מכסים ביתרת הגלידה ומקפיאים היטב להתייצבות מלאה
- חותכים לקוביות של 4 ס"מ
ציפוי
- מכינים שוקולד מקורמל : מחממים תנור ל110 מעלות
- שוטחים את השוקולד על נייר אפיה ומכניסים לתנור כ20-30 דקות (תלוי בסוג השוקולד)
- כל 10 דקות מוציאים ומערבבים עד לקבלת צבע קרמלי כמו ריבת חלב
- מוציאים מהתנור ומערבבים עד שמתקבל שוקולד חלק
- מוסיפים את חמאת הקקאו או השמן
- מצננים לטמפרטורה של 35 מעלות וטובלים את הגלידות
- מחזירים למקפיא ואוכלים בהנאה.
הערה: ניתן לוותר על קירמול השוקולד ולטבול בשוקולד לבן או שוקולד חלב עם חמאת קקאו או שמן.
כמובן שמי שרוצה יכול להשתמש בשוקולד דולצ'ה או גולד או בלונדי
צילום: דרור קאליש סטיילינג: לינוי לנדא
המתכון הופק עבור מגזין טעימות שבועות 2019
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y29ydr9s
במה אפשר להחליף את החלב המרוכז כדי שיהיה פרווה?
זה מתכון שלא ניתן ולא מומלץ להכין פרווה. כל החומרים חלביים, גם השמנת בקרמל, גם הציפוי של השוקולד המקורמל, גם חלב מרוכז גם שמנת מתוקה. זה מתכון חלבי טהור
הי
כל נושא שוקולד הציפוי לא ברור….לחמם בתנור? אי אפשר להמיס במיקרו ואז לטבול את הגלידוניות בו?
יש הסבר איך מכינים שוקולד מקורמל שזה נעשה בתנור. אם את קונה שוקולד מקורמל, דלגי על שלב התנור, תמיסי שוקולד ותטבלי.
הי
מה זאת אומרת חלב מרוכז?
מוצר שקונים מוכן. יש גם מתכון להכין לבד. המתכון כאן
הי מלכי,
כשטבלתי את הקוביות בשוקולד לבן, הן לא צופו בצורה אחידה. השוקולד הלבן החליק מהן, ומה שכן נדבק לקוביה, לא היה בעובי אחיד.. יצא מאד טעים אבל לא יפה כמו בתמונה או בסרטון. מה לדעתך הבעיה?
יתכן שלא היו מספיק קפואות או שהשוקולד היה חם מידי
היי,אפשר לטבול אותן בשוקולד קרמל במקום השוקולד בתנור?
ברור. אני הכנתי לבד כי כיום השוקולד המקורמל שבחנויות הוא עם חלב נכרי ומטעמי כשרות אני לא אוכלת.
האם אפשר להחליף את הטופי קרמל בכל טעם אחר שרוצים, לדוג', לשים בין שכבות הגלידה מחית תותים או גנאש שוקולד וכדו'?
בהחלט אפשר לשים תוספות שונות
אפשר להכין כארטיקים בתבניות סיליקון?
כמה ייצאו מהכמות הזו?
בהחלט אפשרי. מניחה שיצאו בערך 13-14ארטיקים גדולים
שלום מלכי,שוקולד בלונדי זה בעצם שוקולד מקורמל?
כן