• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    גלידת ווניל עוגיות
    דף הבית / מתכונים / מתכוני פסח

    גלידת ווניל עוגיות

    אחת המנות המרעננות בקיץ היא גלידה, הפעם החלטתי לשדרג אותה עם עוגיות ורוטב שוקולד, אמנם יש כמה שלבים בהכנה אבל התוצאה מצדיקה את המאמץ.

     

    לעוגיות

    2 ביצים
    100 גר' סוכר (1/2 כוס)
    125 גר' אבקת שקדים (כוס ורבע)
    120 גר' שוקולד מגורד או שוקולד צי'פס (3/4 כוס)

    הערה: ניתן להחליף חלק מאבקת השקדים בקוקוס לדוגמא כוס אבקת שקדים + 1/4 כוס קוקוס

    לרוטב שוקולד

    100 גר' סוכר (1/2 כוס)
    20 גר' קקאו (2 כפות)
    כפית משחת וניל או תמצית וניל
    120 מ"ל מים

    לגלידה וניל בסיסית

    3 ביצים
    1/2 כוס סוכר
    2 סוכר וניל או כפית משחת וניל
    1 מיכל שמנת מתוקה או צמחית

    אופן ההכנה:

    עוגיות

    • מקציפים ביצים עם הסוכר לתערובת תפוחה
    • מוסיפים את היבשים ומערבבים
    • מוסיפים את השוקולד או השוקולד צ'יפס
    • יוצקים לתבנית 20X30
    • אופים 15 דק' בחום של 180 מעלות
    • מערבבים בעזרת מזלג ומחזירים לאפיה נוספת של עוד 15 דק'
    • מצננים היטב ומפוררים

    לרוטב

    • מרתיחים ומערבבים על לקבלת רוטב חלק ללא גושים
    • מצננים

    גלידה

    • מקציפים את הביצים, הווניל והסוכר לתערובת תפוחה ובהירה
    • אם חוששים מביצים חיות אפשר לטרוף את הביצים והסוכר ולחמם על בן מרי עד ל 60 מעלות ואז להקציף
    • מוסיפים את השמנת וממשיכים להקציף עד לקבלת מסה יציבה
    • מערבבים עם העוגיות המפוררות
    • יוצקים את הרוטב ומערבבים קלות
    • מקפיאים לפחות 6 שעות
    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9y9qmqq
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח, קינוחים קפואים תגיות: גלידה, ווניל עוגיות, ללא גלוטן, פסח
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    30 תגובות

    1. טובה פברואר 27, 2020 בשעה 1:00 pm הגב

      כמה ליטר יוצא מהגלידה?

      • malky adler פברואר 27, 2020 בשעה 3:05 pm הגב

        אף פעם לא מדדתי בנפח

    2. מזל ספטמבר 13, 2020 בשעה 8:16 am הגב

      בס"ד

      מלכי יקירה תחי'…שבוע טוב ומבורך!

      לגביי הכנת העוגיות, האם ניתן להמיר את אבקת השקדים לקמח לבן באותה הכמות?

      • malky adler ספטמבר 13, 2020 בשעה 9:20 am הגב

        לא ממליצה. העוגיות מיוחדות ורכות בגלל האבקת שקדים

      • חנה שוראקס אוקטובר 3, 2021 בשעה 3:39 am הגב

        יישר כח על המתכונים המגוונים והנפלאים
        האם יש לך קינוחי גלידה בלי ביצים?
        האם ידוע לך האם הסלמונלה נותר גם בהקפאה?

        תודה מראש

        • malky adler אוקטובר 3, 2021 בשעה 6:56 am הגב

          יש מתכונים עם חלב מרוכז ושמנת מתוקה.
          אפשר להשתמש בביצים מפוסטרות או אבקת ביצים שמוסיפים לה מים ואז זה מפוסטר

          • חנה שוראקס אוקטובר 4, 2021 בשעה 5:09 am הגב

            תודה על התגובה המהירה!!
            סליחה על הבורות , פטור ביצים זה לבשל עם האש עד להרתחה?
            איך אני יכולה לשלב את זה במתכון הזה? אפשר להקציף ביצים מפןסטרות?
            והיכן ניתן להשיג אבקת ביצים?
            תודה רבה!!

            • malky adler אוקטובר 4, 2021 בשעה 6:46 am

              את לא יכולה לפסטר לבד ביצים, אם תרתיחי תקבלי חביתה.
              יש מקומות שאפשר לקנות ביצים מפוסטרות, זה לא מאד זמין. אבקת ביצים יש כאן

    3. שרה מרץ 26, 2021 בשעה 8:33 am הגב

      שלום מלכי המקסימה
      איך מכינים אבקת שקדים ?
      פשוט לקחת שקדים עם קליפה ולטחון ?

      • malky adler מרץ 26, 2021 בשעה 8:36 am הגב

        טוחנים שקדים מולבנים (בלי קליפה)

    4. שרה מרץ 26, 2021 בשעה 9:26 am הגב

      אפשר עם קליפה ?

      • malky adler מרץ 29, 2021 בשעה 3:11 pm הגב

        כן

    5. יוטי מרץ 31, 2021 בשעה 5:47 pm הגב

      הי מלכי, אפשר להקפיא ישר בכוסיות אישיות?

      • malky adler אפריל 1, 2021 בשעה 4:56 am הגב

        בהחלט

    6. מאיה ספטמבר 26, 2021 בשעה 5:16 pm הגב

      ניתן להשתמש באגוזים טחונים במקום בשקדים?

      • malky adler ספטמבר 29, 2021 בשעה 6:44 am הגב

        בהחלט כן

    7. ל אפריל 17, 2022 בשעה 2:26 pm הגב

      הי, כשכתוב בעוגיות להוסיף את היבשים זה רק האבקת שקדים? העוגיות עצמן בעצם לבנות?

      • malky adler אפריל 18, 2022 בשעה 7:55 am הגב

        ושוקולד. הן לא יוצאות לבנות

    8. פנינה כהן אפריל 20, 2023 בשעה 3:34 pm הגב

      הי
      הכנתי את הגלידה בפסח והיא מוצלחת וטעימה מאודדדד.
      רוצה להכין שוב, אבל יש לי בעיה עם אורחת שאלרגית לשקדים ואגוזים
      אשמח לדעת מה אפשר לשים במקום.
      תודה רבה!!!

      • malky adler מאי 5, 2023 בשעה 11:12 am הגב

        המרקם מגיע מהשקדים.
        תפוררי עוגיות קנויות, כמובן שיצא מרקם אחר

    9. פנינה אפריל 11, 2024 בשעה 11:28 am הגב

      הגלידה הזו נהדרת!!!!!!!! מככבת אצלי כל שנה.
      מתכון מנצח!!!!!

      • malky adler אפריל 11, 2024 בשעה 12:55 pm הגב

        איזה כיף שאתם נהנים מהמתכון

    10. אביגיל אפריל 25, 2024 בשעה 11:47 am הגב

      היי, נראה מושלם!
      כשכתוב כוס הכוונה לכוס חד פעמי או כוס אוניברסלית?
      תודה רבה!

      • malky adler אפריל 26, 2024 בשעה 5:24 am הגב

        כוסות מדידה אוניברסליות (חד פעמי יש כל כך הרבה גדלים, שזה כמו לכתוב לפי העין :-))

      • מלי אפריל 11, 2025 בשעה 9:14 am הגב

        יש לי קמח שקדים של פסח האם אפשר להשתמש בזה במקום אבקת שקדים? לעוגיות

        • malky adler אפריל 15, 2025 בשעה 8:53 am הגב

          קמח שקדים ואבקת שקדים זה אותו מוצר

    11. י.ק. אפריל 10, 2025 בשעה 2:16 pm הגב

      שלום,
      האם אפשר להחליף אבקת שקדים במתכון הזה בקמח שקדים?

      • malky adler אפריל 10, 2025 בשעה 5:41 pm הגב

        קמח שקדים ואבקת שקדים זה אותו מוצר

    12. רעות מאי 5, 2025 בשעה 10:05 pm הגב

      הכנתי את הגלידה
      ושהוספתי את הרוטב הגלידה נהפכה לצבע חום והיה נראה כגלידת שוקולד ולא וניל
      למה זה קרה ?

      • malky adler מאי 9, 2025 בשעה 10:17 am הגב

        מערבבים את הרוטב ממש קצת כשיש, לא עירבוב מלא

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס