• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    גלידת לימון ומרנג
    דף הבית / מתכונים / מתכוני פסח

    גלידת לימון ומרנג

    את הקינוח הזה אכלתי אצל דודה שלי. התארחתי בלונדון בשבת והקינוח הוגש עם רוטב פרות יער טריים שנמצאים שם בשפע. בארץ פחות נגישים אז הכנתי עם פרות קפואים.

    תבנית 30X 10 ס"מ

    חומרים

    מרנג

    4 חלבונים
    120 גר' (חצי כוס+ כף) סוכר
    100 גר' (שקית) אבקת סוכר
    15 גר' (כף) קורנפלור

    גלידת לימון

    4 חלמונים
    מיץ מ2 לימונים (כ100 גרם)
    גרידה מ2 לימונים
    125 גרם (חצי כוס + כף) סוכר
    1 מיכל שמנת מתוקה חלבית או פרווה

    רוטב פרות יער

    1 כוס תערובת פרות יער
    2 כפות דבש

    אופן ההכנה

    מרנג

    • מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב
    • מנפים את אבקת הסוכר והקורנפלור ומקפלים ידנית למרנג.
    • מציירים על נייר אפיה 2 מלבנים בגודל של התבנית . הופכים את נייר האפיה כך שיראו את הסימון
    • מורחים או מזלפים על מלבן אחד מרנג שישמש בסיס
    • מזלפים בצורה יפה את המלבן העליון (אפשר לזלף כוכבים, אפשר למרוח עם כף או לזלף עם צנתר סנט הנורה כמו בתמונה)
    • מכניסים לייבוש בתנור 100 מעלות כ 3 שעות, עד שהמרנג מתנתק מהנייר בקלות

    גלידת לימון

    • מערבבים היטב חלמונים, מיץ לימון, גרידת לימון וסוכר
    • מבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת עד להסמכה
    • מצננים מעט
    • מקציפים שמנת ומקפלים לקרם הלימון
    • יוצקים לתבנית ומקפיאים
    • משחררים מהתבנית ומניחים על מלבן מרנג, מכסים במלבן מרנג המזולף.

    רוטב פרות יער

    • מחממים במיקרוגל או על הגז את פרות היער והדבש עד לסף רתיחה
    • מגישים עם הגלידה חם או קר.

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycon2rr4
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח, קינוחים קפואים תגיות: גלידה, לימון, מרנג, פרווה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    23 תגובות

    1. נעמי מרץ 19, 2018 בשעה 6:53 pm הגב

      המון תודה על המתכונים! בשעה טובה ומוצלחת על אתר החדש!!! אשמח לדעת האם אפשר להמיר את הקורנפלור לקמח תפוחי אדמה. איינו משתמשים בקטניות בחג. בתודה מראש ובברכת חג כשר ושמח

      • malky adler מרץ 20, 2018 בשעה 1:22 pm הגב

        במרנג אפשר לוותר על הקורנפלור או להחליף בקמח תפוא

    2. איזנמן פברואר 23, 2019 בשעה 9:30 pm הגב

      בסד
      גלידת לימון מיוחדת עדינה יפה
      קינוח משובב עיין ובעיקר חיך
      נפלא תודה

    3. מירי אביטבול אוגוסט 22, 2019 בשעה 4:12 am הגב

      האם ניתן להכין את הקינוח של המרנג וגלידת הלימון כמה ימים קודם? איך לאחסן?

      • malky adler אוגוסט 22, 2019 בשעה 12:44 pm הגב

        ניתן לשמור בהקפאה

    4. ללי אפריל 18, 2020 בשעה 10:00 pm הגב

      יצא מוצלח מאוד
      תודה על המתכון
      נאמץ אותו לפעמים נוספות.
      לא נשארה אפילו חתיכה אחת לצלם במוצ"ש, הכל חוסל

      • malky adler אפריל 19, 2020 בשעה 8:20 am הגב

        איזה כיף לשמוע. תודה רבה

    5. חן מרץ 18, 2021 בשעה 11:41 am הגב

      תודה על המתכונים המוצלחים והיפהפיים. חייבת לציין שהתמונות באתר מרהיבות ומגרות ביותר.
      אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה 22, האם צריך להכפיל כמויות? תודה וחג שמח

      • malky adler מרץ 18, 2021 בשעה 12:34 pm הגב

        ממליצה לך להשתמש בטבלת המרות של פיית העוגיות. כאן בקישור

    6. מיכל מרץ 18, 2021 בשעה 12:46 pm הגב

      האם לשפוך את הגלעדה על המרנג ולהקפיא?
      או שמרכיבים לפני ההגשה את הגלידה עם המרנג

      • malky adler מרץ 18, 2021 בשעה 1:02 pm הגב

        מרכיבים ומקפיאים בקופסה אטומה

    7. יפית מרץ 21, 2021 בשעה 3:18 pm הגב

      האם טפשר להמר את השמנת לקצפת צימחית וזה יצליח לי

      • malky adler מרץ 22, 2021 בשעה 6:32 am הגב

        בטח

    8. רוני מרץ 22, 2021 בשעה 8:45 am הגב

      הי מלכי.
      האם ניתן להכין ולהקפיא רק את הגלידה בתבנית שקעים למאפינס?
      היא תקבל את צורת המאפינס? או רכה מידי?

      • malky adler מרץ 22, 2021 בשעה 9:03 am הגב

        לדעתי תהיה רכה מדי

    9. מעין אפריל 29, 2021 בשעה 5:00 pm הגב

      אם משתמשים בקצפת צמחית במתיקות מעודנת, כמה סוכר להוריד בגלידה?
      האם ניתן להגיש כפבלובות אישיות עם חור ולמלא בהן את הגלידה? האם חייב להקפיא יחד לפני הגשה?

      • malky adler מאי 2, 2021 בשעה 7:08 am הגב

        אני לא מורידה מכמות הסוכר בפרווה.צ זה לא מאד משמעותי. את יכולה להוריד 10%.
        אפשר להגיש כפבלובות.

    10. ליאת ספטמבר 17, 2021 בשעה 7:33 am הגב

      מתכננת להכין בגרסת הפרווה לערב סוכות כתוספת לקרמבל תפוחים. באיזה טעמים נוספים את חושבת שזה יעבוד? אפשר להחליף את החלב המרוכז בקרם קוקוס לגרסה פרווה?

      • malky adler ספטמבר 17, 2021 בשעה 7:36 am הגב

        אין כאן חלב מרוכז. המתכון כמו שהוא מצויין בפרווה

    11. חנה שוראקס אוקטובר 3, 2021 בשעה 3:44 am הגב

      לאיזה עוד טעמים ניתן להחליף חוץ מפרות הדר? אפשר גם לקפה או שוקולד?

      • malky adler אוקטובר 3, 2021 בשעה 6:56 am הגב

        זה מתאים רק ללימון

    12. יעלי ינואר 12, 2023 בשעה 7:52 pm הגב

      כמה זמן נשמר בהקפאה?

      • malky adler ינואר 21, 2023 בשעה 7:39 pm הגב

        בקופסה אטומה אפשר גם חודש

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס