את הקינוח הזה אכלתי אצל דודה שלי. התארחתי בלונדון בשבת והקינוח הוגש עם רוטב פרות יער טריים שנמצאים שם בשפע. בארץ פחות נגישים אז הכנתי עם פרות קפואים.
תבנית 30X 10 ס"מ
חומרים
מרנג
4 חלבונים
120 גר' (חצי כוס+ כף) סוכר
100 גר' (שקית) אבקת סוכר
15 גר' (כף) קורנפלור
גלידת לימון
4 חלמונים
מיץ מ2 לימונים (כ100 גרם)
גרידה מ2 לימונים
125 גרם (חצי כוס + כף) סוכר
1 מיכל שמנת מתוקה חלבית או פרווה
רוטב פרות יער
1 כוס תערובת פרות יער
2 כפות דבש
אופן ההכנה
מרנג
- מקציפים את החלבונים והסוכר לקצף יציב
- מנפים את אבקת הסוכר והקורנפלור ומקפלים ידנית למרנג.
- מציירים על נייר אפיה 2 מלבנים בגודל של התבנית . הופכים את נייר האפיה כך שיראו את הסימון
- מורחים או מזלפים על מלבן אחד מרנג שישמש בסיס
- מזלפים בצורה יפה את המלבן העליון (אפשר לזלף כוכבים, אפשר למרוח עם כף או לזלף עם צנתר סנט הנורה כמו בתמונה)
- מכניסים לייבוש בתנור 100 מעלות כ 3 שעות, עד שהמרנג מתנתק מהנייר בקלות
גלידת לימון
- מערבבים היטב חלמונים, מיץ לימון, גרידת לימון וסוכר
- מבשלים על אש נמוכה תוך כדי בחישה מתמדת עד להסמכה
- מצננים מעט
- מקציפים שמנת ומקפלים לקרם הלימון
- יוצקים לתבנית ומקפיאים
- משחררים מהתבנית ומניחים על מלבן מרנג, מכסים במלבן מרנג המזולף.
רוטב פרות יער
- מחממים במיקרוגל או על הגז את פרות היער והדבש עד לסף רתיחה
- מגישים עם הגלידה חם או קר.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycon2rr4
המון תודה על המתכונים! בשעה טובה ומוצלחת על אתר החדש!!! אשמח לדעת האם אפשר להמיר את הקורנפלור לקמח תפוחי אדמה. איינו משתמשים בקטניות בחג. בתודה מראש ובברכת חג כשר ושמח
במרנג אפשר לוותר על הקורנפלור או להחליף בקמח תפוא
בסד
גלידת לימון מיוחדת עדינה יפה
קינוח משובב עיין ובעיקר חיך
נפלא תודה
האם ניתן להכין את הקינוח של המרנג וגלידת הלימון כמה ימים קודם? איך לאחסן?
ניתן לשמור בהקפאה
יצא מוצלח מאוד
תודה על המתכון
נאמץ אותו לפעמים נוספות.
לא נשארה אפילו חתיכה אחת לצלם במוצ"ש, הכל חוסל
איזה כיף לשמוע. תודה רבה
תודה על המתכונים המוצלחים והיפהפיים. חייבת לציין שהתמונות באתר מרהיבות ומגרות ביותר.
אני רוצה להכין את העוגה בתבנית עגולה 22, האם צריך להכפיל כמויות? תודה וחג שמח
ממליצה לך להשתמש בטבלת המרות של פיית העוגיות. כאן בקישור
האם לשפוך את הגלעדה על המרנג ולהקפיא?
או שמרכיבים לפני ההגשה את הגלידה עם המרנג
מרכיבים ומקפיאים בקופסה אטומה
האם טפשר להמר את השמנת לקצפת צימחית וזה יצליח לי
בטח
הי מלכי.
האם ניתן להכין ולהקפיא רק את הגלידה בתבנית שקעים למאפינס?
היא תקבל את צורת המאפינס? או רכה מידי?
לדעתי תהיה רכה מדי
אם משתמשים בקצפת צמחית במתיקות מעודנת, כמה סוכר להוריד בגלידה?
האם ניתן להגיש כפבלובות אישיות עם חור ולמלא בהן את הגלידה? האם חייב להקפיא יחד לפני הגשה?
אני לא מורידה מכמות הסוכר בפרווה.צ זה לא מאד משמעותי. את יכולה להוריד 10%.
אפשר להגיש כפבלובות.
מתכננת להכין בגרסת הפרווה לערב סוכות כתוספת לקרמבל תפוחים. באיזה טעמים נוספים את חושבת שזה יעבוד? אפשר להחליף את החלב המרוכז בקרם קוקוס לגרסה פרווה?
אין כאן חלב מרוכז. המתכון כמו שהוא מצויין בפרווה
לאיזה עוד טעמים ניתן להחליף חוץ מפרות הדר? אפשר גם לקפה או שוקולד?
זה מתאים רק ללימון
כמה זמן נשמר בהקפאה?
בקופסה אטומה אפשר גם חודש