באחת מהשבתות המשפחתיות שאני ואחים שלי עושים, מלי, אחיינית שלי הכינה גלידה שקצרה מחמאות, כמובן שביקשתי את המתכון. היא הכינה עם חמאת בוטנים ואני החלפתי לנוגט. מתאים לפסח לאוכלי קטניות.
10 מנות
חומרים:
לקראנץ
120 גרם שוקולד מריר מומס
150 גרם (חצי כוס) מחית נוגט או חמאת בוטנים
260 גרם (2 כוסות) קורנפלקס מרוסק
לגלידה:
2 מכלים שמנת צמחית (500 גרם)
4 ביצים
100 גרם (1/2 כוס) סוכר
1/2 כפית משחת או תמצית ווניל
אופן ההכנה:
- מערבבים את השוקולד המומס עם ממרח הנוגט והקורנפלקס ושמים לצינון במקרר בזמן שמכינים את הגלידה
- מקציפים ביצים וסוכר כ7-10 דקות עד לקבלת תערובת תפוחה ובהירה.
- מוסיפים שמנת צמחית ווניל וממשיכים להקציף עד שמתקבל קרם יציב
- מקפלים ידנית את תערובת שוקולד ונוגט ומקפיאים לפחות 6 שעות.
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y8ow34yf
נשמע מאד טעים. רציתי לשאול אם הקרונפלקס אמור להיות מרוסק לגמרי או חתיכות קטנטנות
לא מרוסק
היי מלכי
עשיתי השבת את הגלידה שוקולד נוגט
קודם כל הכמויות שלך בן המשקל לבין כוסות הם שונות לגמרי
260 גרם קורנפלקס זה לא 2 כוסות זה לפחות 3 כוסות
ולכן אני הלכתי לפי המשקל והגלידה לא יצאה בכלל משהו הרגשתי שאני אוכלת קורנפלקס עם טעם לא גלידה
לדעתי יש פה משהו שצריך לשנות
חוץ מזה המתכונים שלך מוצלחים מאד
יום טוב
תודה, אבדוק שוב את המשקל, ייתכן שצריך 2 כוסות בלבד
המתכון מראה מאוד טעים האם אפשר להוריד את הביצים?
בלי ביצים זה רק שמנת צמחית, אז פחות.
שלום מלכי. האם ביצים שלמות להקציף או רק חלבונים?
תודה רבה
שלמות. אם היה צורך להפריד זה היה מצוין במתכון
יצא יאמי,
תודה רבה
היי מלכי, בתמונה הגלידה חומה, ובמציאות יצאה לי לבן, זה אילוסטרציה?
ממש לא אילוסטרציה, יש 1 גרם שוקולד מומס, איך יצא לך להן?
היי מלכי,
נראה מתכון מעולה אני רוצה ממש לנסות,
אבל לאיזה כמות התכוונת בשמנת צמחית?
אפשר להשתמש רק במכל אחד של 250 מ"ל? אם כן, מה היחס בשאר המוצרים?
תודה רבה!
אפשר לעשות חצי כמות