גלילות תמרים פשוט מושלמות לסופ"ש או לפינוק מתי כשמתחשק – מתאימות מאוד לאירוח לצד כוס קפה או תה
3 גלילות
חומרים
לבצק:
1/2 קג' קמח
100 גר' חמאה/ מרגרינה רכה
1/2 כוס שמן
1/2 כוס מיץ תפוזים
1 שקית אבקת אפייה
1 שקית סוכר וניל
למלית:
ממרח תמרים מוכן
אופן ההכנה
מחממים תנור ל180 מעלות
מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
שמים בקערת המיקסר את הקמח
מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק נעים ורך.
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למנוחה של חצי שעה.
מחלקים את הבצק ל3 חלקם שווים
מרדדים עלה 30X20 ומורחים את ממרח התמרים ומגלגלים לרולדה.
מחזירים למקרר את הגלילות לעוד חצי שעה, מסמנים עם סכין חתכים לפרוסות.
אופים כחצי שעה להזהבה.
מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
הגלילות ניתנות להקפאה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y7hw7l3w
מלכי שלום,
חייבת לציין לטובה את נראות האתר, המגוון הרחב והשפע של המתכונים ששיתפת. ישר כוח!!!
שאלתי היא, האם כדאי להקפיא את הרולדות לאחר האפיה או לפניה?
בברכה,
בת שבע
אפשר להקפיא קצת לפני האפיה, כדי להקל על החיתוך.
אחרי אפיה אפשר גם להקפיא
תודה על מתכונים מושלמים שתמיד מצליחים!
אפשר לשים כאן שמן במקום מרגרינה?
יש כאן שילוב של שמן וחמאה/נטורינה. כדי לשמור על מרקם מתאים