• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    דום שוקולד וקרם ברולה
    דף הבית / מתכונים / קינוחי פרווה

    דום שוקולד וקרם ברולה

    קינוח אישי המורכב ממוס שוקולד ובתוכו קרם ברולה אפוי וג'לי פרות יער, הכנתי אותו לראשונה לפני שנים והוא עדין אחד הקינוחים האהובים עלי.

    את המנה זו  הגשתי בתחילת דרכי לתחרות קינוחים בדן גורמה, המנה עלתה לגמר וזכתה להצלחה רבה, מצורף סרטון בו מאיה רביבו מכינה את הקינוח

     

    12 מנות

    חומרים:

    ביסקוויט שקדים

    60 גרם (2 חלבונים) חלבון
    20 גרם סוכר
    100 גרם אבקת שקדים
    אבקת סוכר לפיזור

    קרם ברולה

    150 גרם שמנת מתוקה או צמחית
    50 גרם חלב או חלב סויה
    75 גרם חלמון (4 חלמונים)
    30 גרם סוכר
    1/2 מקל וניל

    ג'לי פרות יער

    120 גרם מחית פרות יער
    25 גרם סוכר
    4 גרם ג'לטין מומס ב24 גרם מים

    מוס שוקולד

    135 גרם שוקולד מריר 50% שבור לקוביות
    150 גרם שמנת מתוקה או צמחית (1)
    225 גר' שמנת מתוקה או מצחית (2)

    גלאסז'

    70 גרם קקאו (רצוי 22% שומן)
    100 גרם שמנת מתוקה או צמחית
    200 גרם סוכר
    100 מ"ל מים
    10 גרם ג'לטין מומס ב60 גרם מים (1/4 כוס)

    לעיטור

    קוקוס קלוי

    אופן ההכנה:

    הכנת ביסקוויט שקדים

    • מקציפים חלבונים עם סוכר לקצף יציב, מקפלים את אבקת השקדים ושוטחים על נייר אפיה או סילפט (משטח מסיליקון) לעובי של 8 מ"מ, מנפים אבקת סוכר על המסה בתבנית, ואופים בחום של 180 מעלות כ10 דקות להזהבה.
    • מקררים וקורצים עיגולים בקוטר 6 ס"מ.

    קרם ברולה

    • שמים בסיר קטן שמנת וחלב , מגרדים את גרירי מקל הווניל פנימה ומביאים לסף רתיחה.
    • בקערה מערבבים חלמונים וסוכר. יוצקים את החלב והשמנת על החלמונים ועושים השוואת טמפרטורות, מחזירים לסיר לעוד דקה תוך כדי בחישה. ומסירים מהאש.
    • מרפדים תבנית פיירקס בניילון נצמד כפול ויוצקים את הקרם פנימה, צריך להיות בגובה של כ1/2 ס"מ.
    • אופים באמבט מים כ30 דקות בטמפרטורה של 150 מעלות עד לקבלת פודינג רוטט. מצננים ומקפיאים לשעתיים. קורצים עיגולים בקוטר 4.5 ס"מ

    ג'לי פרות יער

    • ממיסים את הג'לטין במים
    • מחממים מחית פירות עם סוכר עד להמסת הסוכר, מוסיפים את הג'לטין ויוצקים לתבנית סיליקון עיגולים בקוטר 5 ס"מ. ומקפיאים.

    מוס שוקולד

    • מביאים את השמנת (1) לסף רתיחה ויוצקים על השוקולד טוחנים בבלנדר מוט לתערובת אחידה (גנאש) ומצננים לטמפרטורת גוף.
    • מקציפים את השמנת (2) לקצפת במרקם יוגורט ומקפלים לגנאש.

    הרכבת המנה

    • מזלפים מוס לתבנית חצאי כדור עד מחצית הגובה.
      • מחלצים את הג'לי מתבנית השקעים ומניחים על עיגול של קרם ברולה.
      • מכניסים לתבנית עם המוס כשהג'לי כלפי מטה. משקיעים מעט במוס.
      • מכסים בשכבה דקה של מוס ומכסים בעיגול של ביסקוויט שקדים.
      • מקפיאים למשך לילה.

    ציפוי

    • מרתיחים את כל חומרי הציפוי למעט הג'לטין. מקררים מעט ומוסיפים את הג'לטין המומס.
    • מסננים את הקרם.
    • מחלצים את הקינוח מהתבנית מניחים על רשת ויוצקים את הקרם.
    • מעטרים את השוליים בקוקוס קלוי.

    דום שוקולד

     

    צילום: דניה ויינר סטיילינג אוריה גבע

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ybbkuxmp
    שיתוף
    פורסם ב: מתכונים לפסח, קינוחי פרווה, קינוחים אישיים תגיות: מוס, פטל, קרם ברולה, שוקולד
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    עוגיות שוקולד צ'יפס לפסח

    עוגיות שוקולד צ'יפס כשרות לפסח

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    טארט שוקולד לוז לפסח

    טארט שוקולד לוז לפסח

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    22 תגובות

    1. רויטל מרץ 5, 2019 בשעה 8:03 am הגב

      היי מלכי
      אשמח לדעת לגבי השמנת צמחית… אני משתמשת בגלון של השף הלבן שהוא יותר סמיך ממה שקונים בסופר
      האם אני צריכה להמיר בכמות של 250 או מספיק כמו שרשום בחלבי?

      • malky adler מרץ 5, 2019 בשעה 8:07 am הגב

        צריכה להשתמש לפי ההוראות ולדלל את השמנת הצמחית של השף הלבן

        • רויטל מרץ 5, 2019 בשעה 8:21 am הגב

          תודה על המענה המהיר
          האם אני צריכה עם הדילול להגיע ל- 250 גרם?

          • malky adler מרץ 5, 2019 בשעה 11:58 am הגב

            לאחר הדילול לכמות שיש במתכון (יש שם כמה מקומות שיש שמנת, לא רק 250)

    2. רויטל מרץ 5, 2019 בשעה 4:14 pm הגב

      היי. נראה מעלף.
      יש לך רעיון לתחליף של הפירות יער? אצלי לא אוהבים…

      • malky adler מרץ 7, 2019 בשעה 5:01 am הגב

        את יכולה להחליף בתותים

    3. אפרת אפריל 16, 2019 בשעה 8:38 am הגב

      איך אופים את קרם הבורלה? כמה מעלות? בתנור?

      • malky adler אפריל 16, 2019 בשעה 8:46 am הגב

        הוספתי

    4. אפרת אפריל 16, 2019 בשעה 8:42 am הגב

      האם ניתן להשתמש בג'לי מאבקה?

      • malky adler אפריל 16, 2019 בשעה 8:46 am הגב

        אני מניחה שאת מתכוונת לג'לי אינסטנט, אם זו הכוונה אז לא

    5. תהילה יוני 16, 2019 בשעה 6:39 am הגב

      היי ,
      אפשר להכין כמה ימים מראש???

      • malky adler יוני 16, 2019 בשעה 10:19 am הגב

        כן. במקפיא בקופסה אטומה 3 שבועות במקרר 3-4 ימים

    6. שושן יולי 18, 2020 בשעה 8:15 pm הגב

      שני חלבונים ו100 גרם שקדים יוצר תערובת מאוד יבשה שקשה מאוד למרוח, יכול להיות שחסרים חלבונים?
      תודה רבה!

      • malky adler יולי 19, 2020 בשעה 7:03 am הגב

        למרנג מ2 חלבונים וסוכר יש נפח וכשמקפלים את השקדים זה בסדר גמור.

    7. אדוה אוגוסט 18, 2020 בשעה 7:33 am הגב

      הי
      תודה! האם ניתן להמיר את השוקולד המריר בלבן? אם כן, מה היחסים החדשים בין השמנת לשוקולד?
      תודה!

      • malky adler אוגוסט 18, 2020 בשעה 8:55 am הגב

        את יכולה לקחת מתכון למוס שוקולד לבן מהמתכון הזה

    8. אסתי אוקטובר 27, 2020 בשעה 7:02 pm הגב

      מעוניינת להכין בתבנית רינג גדולה, באיזה גודל עלי להשתמש?

      • malky adler אוקטובר 28, 2020 בשעה 8:26 am הגב

        את יכולה לעשות המרה לפי הגודל הרצוי כאן בקישור

    9. תמי פברואר 23, 2023 בשעה 7:52 pm הגב

      היי,
      באיזה גודל תבנית אופים את שכבת הבסיס והקרם ברולה?

      • malky adler פברואר 24, 2023 בשעה 8:18 am הגב

        הבסיס לא משנה, תמרחי על משטח סיליקון או נייר אפיה לעובי הרצוי.
        הקרם בורלה צריך להיות 1/2 ס"מ, להערכתי תבנית 15X20

    10. רינה אפריל 29, 2025 בשעה 12:29 pm הגב

      היי
      לגבי האפייה של קרם ברולה, האם צריך להשתמש בניילון נצמד מיוחד לתנור או אפשר גם רגיל?

      • malky adler מאי 2, 2025 בשעה 3:58 pm הגב

        באפייה רצוי כזה שאפשר ובטוח להכניס לתנור

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס