אמנם מנהג הסופגניות מקורו בנס פח השמן, אך ניתן לקיים את מנהג אכילת הסופגניות והדונאטס ו"לצאת ידי חובה" עם דונאטס בריאים.
15 יח'
תבנית סיליקון שקעים סברינה 6 שקעים בתבנית
חומרים
250 גרם קמח (1+3/4 כוס)
100 גרם סוכר דמררה (1/2 כוס)
2 ביצים
1 כפית אבקת אפיה
1/2 כפית סודה לשתיה
2 כפות שמן
115 גרם חלב (1/2 כוס)
90 גרם רסק תפוחים (1/3 כוס)
1/4 כפית קינמון
לציפוי
100 גר' חמאה מומסת
200 גרם סוכר
1/2 כפית קינמון
אופן ההכנה:
- מרססים את התבניות בשמן
- מחממים תנור ל180 מעלות
- במיקסר או בעזרת מטרפה מערבבים ביצים, רסק תפוחים, סוכר, חלב ושמן עד לקבלת תערובת אחידה
- מערבבים בקערה נפרדת את היבשים (קמח, א. אפיה וסודה לשתיה) ומוסיפים לתערובת
- מערבבים רק עד קבלת מסה הומוגנית.
- ממלאים בתבנית עד 2/3 מגובה השקעים
- אופים כ20 דק'
- מצננים ורק אז מחלצים מהתבנית
- כשהדונאטס קרים טובלים אותם בחמאה ומצפים בסוכר מעורב עם קינמון
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/y9doacl2