נתבקשתי להכין להפקת חנוכה בבופה מתכון מלוח לאירוח, בחנוכה נוהגים לאכול מאכלי חלב ומאכלים מטוגנים. החלטתי להכין וופל בלגי עם גבינות מתובלות, ניתן גם לטגן את הבלילה כפנקייקים שמנמנים, אך רציתי להמנע משמן נוסף אז הכנתי במכשיר וופל.
לתוספת הגבינות צירפתי גם טוויל פרמזן וקוויאר עגבניות ,כמו בקינוחים שלי, גם כאן היה חשוב לי המרקמים והטעמים.
10 יחידות
חומרים:
וופל בלגי
300 גרם קמח
1 אבקת אפייה
100 גרם חמאה מומסת
2 ביצים
1/2 ליטר חלב
1 שן שום
3 כפיות מלח
150 גרם גבינה צהובה
בצל ירוק קצוץ
עירית קצוצה
גבינות מתובלות
100 גרם גבינת שמנת בטעם טבעי
40 גרם גבינה צהובה מגוררת
40 גרם גבינת עיזים מגוררת
תוספות:
1. כפית פפריקה
2. שבבי בצל
3. שום שמיר
טוויל פרמזן
100 גרם גבינת פרמזן
מעט שומשום שחור
קוויאר עגבניות
150 גרם מיץ עגבניות
6 גרם פלקסיג'ל
1/2 ליטר שמן קר מאד
אופן ההכנה
וופל
- טוחנים במעבד מזון או בבלנדר מוט את כל הרכיבים לבלילה הומוגנית
- שמים במקרר לפחות לשעה
- מחממים טוסטר להכנת וופל בלגי
- יוצקים מהבלילה לתוך השקעים ואופים להזהבה
- מוציאים מהמכשיר ,שמים תוספות ומגישים מיד
גבינות
- מערבבים את כל החומרים וממלאים בתבנית קנל.
- מקפיאים מעט כדי שניתן יהיה לחלץ מהתבנית ומעבירים למקרר
טוויל
- מגרדים את גבינת הפרמזן ומערבבים עם השומשום
- שמים תלוליות גבינת פרמזן במרחקים של 5 ס"מ על גבי נייר אפיה
- מכסים בנייר אפיה נוסף ומניחים תבנית נוספת כמשקולת מעל הנייר אפיה
- אופים בחום של 130 מעלות כ15 דקות
- מחלצים מנייר האפיה ומעצבים צורה
קוויאר
- מערבבים מיץ עגבניות ופלקסיג'ל
- מרתיחים ומעבירים לבקבוק לחיץ
- מטפטפים לתוך השמן הקר
- מסננים ושוטפים
צילום: איתן וכסמן
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yd9wvlwh