• Facebook
    • YouTube
    • Instagram
  • להזמנות ומידע נוסף חייגו 054-4844331

  • מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    מלכי אדלר
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    • אודות
      • אודות מלכי
      • About
      • שאלות נפוצות
      • מן התקשורת
      • גלריות
      • יצירת קשר
    • סדנאות
    • הפקות
      • הפקת אירועים
      • מתכונים לחברות
    • קינוחים
      • עוגות ראווה
      • קינוחי כוסות
      • קינוחים אישיים
      • טארטים
      • קינוחים קפואים
      • מתכונים לראש השנה
      • מתכונים לחנוכה
      • מתכונים לפסח
      • עוגות גבינה
    • מלוחים
      • מאפים מלוחים
      • לחם ולחמניות
      • קישים
    • מתכונים לאירוח
      • טארטים
      • עוגות ומאפי שמרים
      • בחושות וחיתוכיות
      • עוגות ראווה
      • עוגיות
      • קינוחי כוסות
      • מתכונים לאירועים חגיגיים
      • קינוחים אישיים
      • פחזניות ואקלרים
      • קינוחים קפואים
      • ממתקים וחטיפים
      • ליקרים
      • קינוחים לסעודת שבת
      • מתכונים נוסטלגיים
      • מתכונים טבעוניים
      • קינוחי פרווה
    ז'רבו של סבתא
    דף הבית / מתכונים / מתכונים לאירוח

    ז'רבו של סבתא

    שבת אחר הצהריים הייתה מוקדשת לסבתא. סבתא גרה בשיכון אגודת ישראל בבני ברק, וככל דיירי השיכון גם היא עלתה לארץ מהונגריה. ההונגרים כידוע, גאים מאד במוצאם ולכן על אף שסבתי ע"ה הייתה בארץ מעל 40 שנה, עדיין לא ידעה לדבר עברית…
    סבתא הייתה ידועה כאחת האופות המוכשרות בשכונה. ה"עוגות של מונצי" היו שם דבר, וכולם חיכו לחג הפורים כדי לקבל את "משלוח המנות" המפורסם שלה.
    לנו נכדיה היה יתרון גדול: כל שבת אחרי הצהריים הייתה מוקדשת לביקור אצל סבתא, וסבתא הייתה מוציאה ממיטב העוגות המסורתיות לכבד את האורחים שהגיעו.
    טעימת העוגות לוותה בעוד "טקס" קבוע: אנחנו הילדים, חיכינו שמנוע מקרר האמקור הישן יפעל, כדי שיוכלו לפתוח את דלת המקרר, ולאחריו את המקפיא הקטן שבתוכו, וסבתא הייתה מחלקת לנו גלידה בגביעים אובליים בצורת אמבטיה…

    נוסטלגיה מתוקה….

    אמא ע"ה, שהייתה האמצעית בין שלושת בנות משפחת ווייל, ירשה מסבתא את הכישרון והאהבה לאפיה. כנראה שגם אני, בתורי, ירשתי את האהבה הזו.
    לאחר פטירתה של אמא, מצאתי בין חפציה פנקסים ישנים עם מתכונים שכתובים בהונגרית.
    באמצעות כמה מילים שאני יודעת בהונגרית הצלחתי למצוא בפנקס את המתכון לעוגת ה"ז'רבו" המפורסמת.
    עוגת ה"ז'רבו" היא אחד ממתכוני הדגל של ההונגרים, שילוב מושלם של שכבות בצק , אגוזים וריבת משמש ולבסוף הציפוי, או איך שאמא קראה לו "גלזור".
    לכל הונגרייה היה את האינטרפרטציה שלה לעוגה המפורסמת. האמנתי שבפנקסים הישנים אמצא סוף סוף את ניחוח הילדות שלי…
    ביקשתי מחברתה של אימי שרה, שמשתתפת אצלי בסדנאות מפעם לפעם לתרגם לי את מתכון הז'רבו שמצאתי בפנקס הישן, ובמקביל התקשרתי לדודתי מרים , שאצלה נמצאת המחברת המקורית של סבתא לבדוק אם המתכונים תואמים. כפי שצפיתי, היו כמה שינויים קטנים בין המתכונים, ואני הכנסתי את האינטרפרטציה שלי, שילבתי בין המתכונים והרי לפניכם הגרסה המשולבת של ה"ז'רבו", מעורבת בניחוחות עתיקים ובריח של העבר..

    צורת ההגשה המסורתית היא בריבועים קטנים של העוגה. נראה אתכם מנסים להסתפק באחד… לא מבטיחה שתצליחו

    ז'רבו של סבתא

     

     

    תבנית 30X 40 (תבנית תנור)

    חומרים

    בצק

    1/2 ק"ג קמח
    15 גרם שמרים טריים או 5 גרם שמרים יבשים
    2 חלמונים
    2 כפות סוכר
    300 מ"ל מים
    250 גרם מרגרינה או חמאה
    קורט מלח

    למילוי

    200 גרם אגוזים טחונים
    150 גרם (3/4 כוס) סוכר
    1/2 כפית גרידת לימון
    כפית מיץ לימון

    צנצנת ריבת משמש (250 גרם)

    גלזור

    4 כפות סוכר
    1/3 כוס מים
    100 גרם שוקולד מריר
    25 גרם מרגרינה או חמאה

    אופן ההכנה

    בצק

    • אם משתמשים בשמרים טריים מערבבים אותם עם המים
    • אם משתמשים בשמרים יבשים מערבבים אותם עם הקמח
    • שמים בקערת המיקסר את כל החומרים מלבד המרגרינה והמלח
    • לשים כ2-3 דקות ומוסיפים בהדרגה את המרגרינה (בטמ' חדר) ובסוף את המלח
    • לשים עוד 6-7 דקות
    • מחלקים את הבצק ל3 חלקים שווים ומשהים בטמ' חדר מכוסה בניילון נצמד כחצי שעה.

    למילוי

    • מערבבים את האגוזים , הסוכר והלימון
    • מרדדים חלק אחד של הבצק , מורחים עלי מחצית מריבת המשמש ומפזרים מחצית ממלית האגוזים
    • מרדדים עוד חלק של הבצק ומניים מעל האגוזים
    • מורחים את המחצית השנייה של הריבה ומפזרים את המחצית השניה של מלית האגוזים
    • מרדדים את החלק האחרון של הבצק ומניחים מעל המלית
    • מחוררים במזלג ואופים בחום של 170 מעלות כ30 דקות להזהבה
    • מצננים היטב

    גלזור

    • מבשלים את הסוכר והמים עד להמסה הסוכר
    • מוסיפים שוקולד ומרגרינה ומערבבים לאיחוד
    • יוצקים על העוגה
    • מצננים היטב ופורסים לקוביות

     

    קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yb78z9cz
    שיתוף
    פורסם ב: בחושות וחיתוכיות, מתכונים נוסטלגיים תגיות: אגוזים, ז'רבו, נוסטלגיה
    « הקודם
    הבא »

    מתכונים נוספים שעשויים לעניין אתכם

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    בחושה פיסטוק ללא גלוטן

    כדורי שוקולד עדן נפתלי זל

    כדורי שוקולד לזכר עדן נפתלי ז"ל

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    בחושה שוקולד קוקוס ללא גלוטן

    קטגוריות נוספות

    עוגות ראווה >
    עוגות שמרים >
    עוגות בחושות >
    קינוחי כוסות >
    קינוחים אישיים >

    פגשו אותי בפייסבוק

    מלכי אדלר‏

    עקבו אחריי באינסטגרם

    מלכי אדלר באינסטגרם >

    עוגת מוס פטל ווניל
    ריבועי שוקולד שומשום
    מוס שוקולד חלב וקסיס
    מוס שוקולד לבן וקרמל
    טריקולד פרווה
    מגנום ווניל קרמל
    הישארו מעודכנים לפני כולם!

    15 תגובות

    1. רבקי יולי 13, 2018 בשעה 1:06 pm הגב

      יכול להיות שהגלזורה יוצאת מימית?
      והכמות של הקמח קצת מידי יצא לי מאוד שומי הייתי חייבת עוד 200 ג' קמחח

      • malky adler יולי 16, 2018 בשעה 6:45 am הגב

        עשיתי את העוגה ככתבה כבר לא מעט פעמים. לא נתקלתי בבעיה. אולי השקילה לא הייתה טובה? מאד מוזר לי

      • חני ההונגריה אוקטובר 6, 2023 בשעה 2:06 pm הגב

        גם לי כך. מאד מיימי הגלזור.
        וגם לבצק הוספתי קמח….

        • malky adler אוקטובר 16, 2023 בשעה 11:13 am הגב

          אין צורך להוסיף קמח. אם יוצא לך קצת רך תרדדי בין 2 נירות אפיה ותקפיאי, כשאת מוסיפה קמח את מייבשת את הבצק

    2. שושנה יוני 17, 2021 בשעה 8:15 pm הגב

      האם צריך להקציף את החבונים ולהוסיף לאגוזים.
      ראיתי מתכון שעשים כך

      • malky adler יוני 19, 2021 בשעה 7:59 pm הגב

        זה המתכון של אמא שלי וסבתא שלי, אולי יש גם גירסאות אחרות

    3. שושנה מאי 6, 2022 בשעה 6:13 pm הגב

      אני שמה גביע שמנת חמוצה במקום מים הבצק יוצא מעולה וקל לעבוד איתו.ככה אמא שלי ההונגריה היתה עושה
      גם בשכבות אני עושה שכבת אגוזים ושכבת פרג.ממש מעדן וזו העוגה המשפחתית שלנו.טעים לאללה

    4. דבורה זילבר יוני 4, 2022 בשעה 12:37 pm הגב

      שלום, נדמה לי שפרסמת פעם מתכון לאישלר. אשמח אם תוכלי לשתף אותי במתכון. תודה.

      • malky adler יוני 6, 2022 בשעה 5:37 am הגב

        לא ממש יודעת למה את מתכוונת

    5. אסתר דצמבר 5, 2022 בשעה 5:36 am הגב

      האם יש סיכוי שכוס וחצי מים פלוס 250 ג מרגרינה הם רק לחצי ק"ג קמח. אין סיכוי בעולם. הבצק יוצא מים. יש צורך בתיקון המתכון
      בבקשה

      • malky adler דצמבר 5, 2022 בשעה 6:02 am הגב

        רשום 300 מ"ל מים, כוס מים זה 250 מ"ל.
        המתכון מדוייק ונוסה עשרות או מאות פעמים.
        אין צורך בתיקון. הקפידי על המשקלים שרשומים במתכון

    6. שרי ספטמבר 28, 2023 בשעה 11:14 am הגב

      הכנתי את המתכון בהתחלה נראה שהבצק מוזר מרקם גומי נמתח אולי בגלל כמות המרגרינה, אך לאחר האפיה
      יצא מצוין טעים מאוד.

    7. מילי אוקטובר 7, 2024 בשעה 9:30 pm הגב

      יצא מושלם. כמות גדולה.לא נשאר פרור! תודה:)

    8. מילי אוקטובר 11, 2024 בשעה 3:13 am הגב

      אפשר להחליף לטעם אחר של ריבה?

      • malky adler אוקטובר 25, 2024 בשעה 6:46 am הגב

        לריבת משמש יש טעם יחסית ניטרלי והיא נותנת לחות. טעם אחר יתן תוצאה שונה
        לשיקולך

    השארת תגובה

    ביטול

    מלכי אדלר

    מלכי אדלר, קונדיטורית המתמחה במתכונים איכותיים ומיוחדים. מספקת שירותי קונדיטוריית פטיסרי לארועים בכשרות מהדרין. מעבירה סדנאות מקצועיות בטכניקות חדשניות, ועוסקת בבניית מתכונים לחברות וכתיבה עיתונאית.

    קרא עוד >

    ניווט מהיר
    • אודות מלכי
    • סדנאות
    • מתכונים
    • הפקת אירועים
    • מתכונים לחברות
    • מן התקשורת
    • שאלות נפוצות
    • About
    הישארו מעודכנים

    הצטרפו לניוזלטר של מלכי וקבלו עדכונים שוטפים, מתכונים בלעדיים, הטבות ועוד:

    שמרו על קשר

    טלפון: 054-4844331
    אימייל: malky@malky-adler.co.il

    מוזמנים לעקוב:

    • Facebook
    • YouTube
    • Instagram
    Created by Web3d
    כל הזכויות שמורות 2018 © מלכי אדלר malky adler
    גלילה לראש העמוד
    דילוג לתוכן
    פתח סרגל נגישות כלי נגישות

    כלי נגישות

    • הגדל טקסטהגדל טקסט
    • הקטן טקסטהקטן טקסט
    • גווני אפורגווני אפור
    • ניגודיות גבוההניגודיות גבוהה
    • ניגודיות הפוכהניגודיות הפוכה
    • רקע בהיררקע בהיר
    • הדגשת קישוריםהדגשת קישורים
    • פונט קריאפונט קריא
    • איפוס איפוס