חטיף או פטיפור, תקראו לו איך שתרצו, בצק ברטון שוקולד , נגיעת פרלינה וקרם שוקולד פרלינה, תיהנו מכל ביס.
30 יחידות
חומרים
ברטון שוקולד
80 גרם חמאה/מרגרינה
80 גרם (1/3 כוס+כף) סוכר
2 חלמונים
100 גרם (2/3 כוס+כף) קמח
15 גרם (כף) קקאו
10 גרם אבקת אפייה
מחית פרלינה
150 מחית פרלינה (נוגט)
שוקולד נוגט
400 גרם שוקולד מריר
150 גרם (3 כפות) מחית נוגט
מעט פולי קקאו / בראס לוז (אופציונלי)
אופן ההכנה:
ברטון שוקולד
- שמים במעבד מזון או במיקסר עם וו גיטרה את כל החומרים ומעבדים לבצק
- מרדדים בין 2 נירות אפיה לעובי של 5 מ"מ ומקפיאים כשעה
- קורצים עיגולים בקוטר 4 ס"מ ומכניסים לרינגים או לתבנית שקעים בקוטר 5 ס"מ (העוגיה מתפשטת באפיה)
- אופים 170 מעלות 10 דקות ומצננים
מחית פרלינה
- מזלפים מעט מחית במרכז כל עוגיה
שוקולד נוגט
- ממיסים את השוקולד על בן מרי או במיקרוגל
- מוסיפים את המחית ומערבבים לאיחוד
- יוצקים מעל הבסיס עד לגובה 1.5 או 2 ס"מ
- מפזרים מעט פולי קקאו או בראס אגוזי לוז
- מקררים לייצוב. ומחלצים מהתבנית/מהרינג
- שומרים במקרר
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ycv7dwj5
שנה טובה מלכי,
האם החטיף עמיד בבר?
כן