חיתוכיות לימון ותותים ללא גלוטן, עוגה מרעננת ושונה מעוגות פסח שאתם מכירים. אצלי לא האמינו שהעוגה כשרה לפסח. גם צוות הצילום וגם בני הבית אהבו מאד את העוגה.
תבנית מלבנית 24X30
חומרים:
לבצק
280 גר' (2 כוסות) קמח תפו"א
3/4 כוס שמן
150 גר' (3/4 כוס) סוכר
65 גר' (3/4 כוס) שקדים טחונים לאבקה
1 ביצה
למלית
500 מ"ל (2 כוסות) מיץ לימון סחוט טרי
גרידה מקליפות של 2 לימונים
150 גר' (כוס) תותים מרוסקים (אפשר גם קפואים)
400 גר' (2 כוסות) סוכר
8 ביצים
70 גר' (½ כוס) קמח תפו"א
כפית אבקת אפיה
קורט מלח
אופן ההכנה:
בצק
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מערבבים את כל חומרי הבצק
- שוטחים על תבנית משומנת ואופים כרבע שעה
מלית
- מערבבים במעבד מזון לימון, תותים, סוכר וביצים.
- מוסיפים את החומרים היבשים ומעבדים לתערובת אחידה.
- יוצקים על הבצק החם בעדינות.
- אופים עוד כ25 דק' .
- מצננים לגמרי במקרר לפני החיתוך
- מאבקים באבקת סוכר
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/yab2jqzy
אתר נפלא ממש כף "לטייל" בו
האם בבצק הזה אפשר להכין קילתיות עם שוליים גבוהים?
הי נורית,
שמחה שאהבת את האתר. הבצק הזה לא מתאים לטארט.
אם את רוצה טארט לפסח, נסי את טארט השוקולד, ובקרוב אנסה להכין טארט עם שולים ואעלה מתכון מסודר
הח מךכי.האם יש תחךיף לתותים בהכשר העדה החרדית/הרב לנדאו?פרי אחר לטחון בבית או קמח תפוא/שקדים טחונים או כל רעיון אחר?
לדעתי יש תותים קפואים של בודק ואת יכולה לטחון. את יכולה להחליף באוכמניות קפואות ולטחון אותם
מה המרקם שאמור לצאת בשכבת התותים??
נוזלית או קשה?
אמור לצאת רך אך יציב. לא נוזלי. נוזלי לא ניתן לחתוך וכמו שרואים בתמונה זה ניתן לחיתוך
הכנתי לפסח! מיוחדת וטעימה מאוד! אני מאמצת אותה לכל השנה!
איזה יופי, שמחה שאהבת. תודה
היי, תודה רבה על מתכון מהממם,במה אפשר להחליף את קמח תפו"א?
קורנפלור
מה אפשר להחליף במקום שקדים טחונים?
אגוזים טחונים דק
המילוי מתייצב באפיה. נכון? כי כרגע , לפני נוא לגמרי נוזלי…
בטח. הביצים מתקרשות
באסה.
כל הנוזלים ירדו למטה באפיה..
זה נראה עוגה רגילה ולמטה שכבה רטובה לא אפויה.
מה הייתי צריכה לעשות אחרת? צריך לעשות שוליים בתחתית שזה לא ירד מסביב לתחתית ללמטה?
הבצק נאפה כרבע שעה לבד ואז יוצקים בזהירות את המלית היא לא אמורה להספג. הבצק על כל התבנית אז לא אמור להיות מקום שהמלית יורדת לשוליים
כך בדיוק עשיתי. מוזר שזה נזל מהצדדים.
תודה