חיפשתי דרך להכין פאי פקאן בפסח, ללא קטניות וללא שרויה. מכיוון שזה קצת מאתגר להכין קלתיות בצק פריך, ניסיתי להכין כחיתוכיות. זה כל כך פשוט, אין צורך במיקסר, רק מערבבים.יצא מאד טעים. התוצאה יותר רכה מאשר בצק טארט אבל מכיוון שיצא מאד טעים החלטתי לשתף, ספרו אם אהבתם.
תבנית 20X30
חומרים:
לבצק
200 גרם קמח תפו"א
100 גרם שמן
100 גרם סוכר
1 ביצה
למילוי
2 ביצים
100 גרם סוכר דמררה
200 גרם סילאן טבעי
120 גרם אגוזי פקאן קצוצים גס
קורט מלח
לקישוט
חצאי פקאן
אבקת סוכר
אופן ההכנה:
בצק
- מערבבים את כל חומרי הבצק ושוטחים בתבנית.
- אופים בחום של 170 מעלות, טורבו כ15 דקות
מילוי
- מערבבים ביצים, סוכר, סילאן, פקאנים קצוצים ומלח ויוצקים על הבצק
- מסדרים את חצאי הפקאן מעל המלית
- אופים כ30 דקות
- מצננים, חותכים לריבועים ומאבקים באבקת סוכר
- שומרים בקופסה אטומה
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/25p4a8uw
הי. מועדים לשמחה.
תודה רבה על המתכון. אפשר להפוך לנו את המשקל לכוסות ?
אני רוצה שתצליחו ולא תזרקו חומרים ועבודה לפח.
בעבר כתבתי בכוסות, אבל מכיוון שאני התיחסתי לכוסות מדידה וחלק מהגולשים הכינו לפי כוסות חד פעמיות (שמגיעות בכל מיני נפחים, 170 מ"ל, 200 מ"ל וכו) ובאו בטענות שלא מצליח והמתכון לא טוב, עברתי לשימוש במשקל.
ממליצה לרכוש משקל זו לא השקעה גדולה, ואז הרבה יותר נח וקל וזה גם מצליח כשמדייקים.
הי,
האם קמח שקדים יכול להחליף את קמח תפו"א?
תודה
לא
מלכי שלום,
המתכון מעולה והכנתי אותו בחג.
אשמח לדעת האם בימים רגילים הוא נשאר כפי שהוא- זאת אומרת, האם ניתן להחליף את קמח תפ"א בקמח אחר? את השמן במחמאה/חמאה?
תודה רבה, תמי
בשאר השנה הייתי מכינה בצק פריך
היי מלכי !
תודה על המתכונים המשובחים!
אפשרי להחליף במילוי במקום סוכר דמררה לסוכר לבן?
כן
בס"ד,
יצא מעולה במיוחד! תודה!
ממש שמחה שאהבתם
בגלל שזה פסח והמשקל שלי חמץ , האם בכל זאת אפשר לכתוב את הכמויות בכוסות מדידה? פשוט אין משקל בפסח הזה.
אפשר להמיר לנפחים של כוסות מדידה כאן
גם האפיה של ה30 ד היא בטורבו כי זה מה שעשיתי ואצלי זה נשרף
אולי התנור שלך מאד חזק, תורידי טמפרטורה