חיתוכיות ריבה קלות להכנה ומצוינות בהקפאה. הכינו ושימרו במקפיא לעת הצורך.
תבנית 20X30
חומרים:
לבצק:
250 גר'(1+3/4 כוס) ' קמח
50 גר' חמאה/ מרגרינה רכה
50 גר'( 1/4 כוס) שמן
60 מ"ל ( 1/4 כוס) מיץ תפוזים
כפית אבקת אפייה
50 גר' (1/4 כוס) סוכר
כפית תמצית וניל
למלית:
צנצנת ריבת תות/דובדבן או פטל
ניתן להשתמש בריבה ביתית
אופן ההכנה:
- מחממים תנור ל180 מעלות
- מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה
- שמים בקערת המיקסר את הקמח
- מוסיפים את שאר החומרים ולשים עד לקבלת בצק נעים ורך.
- מרדדים 2/3 מהבצק לעלה 30X20 ומניחים בתבנית – את יתרת הבצק שמים במקפיא על מנת שיהיה קל יותר לפורר אותו.
- אופים 10 דק'
- מורחים את הריבה ומפוררים את 1/3הבצק הנותר.
- אופים כ20-25 דק' להזהבה.
- חותכים לקוביות מפזרים אבקת סוכר בנדיבות.
צילום: אלי סגל סטיילינג: נועה קנריק
קישור מקוצר: https://tinyurl.com/ydc663wf
אפשר להכין עם אותו בצק קראמבל תפוחים?
את יכולה להכין מכאן את המתכון של הקרמבל תפוחים
שלום לך מלכי
איך אני יכולה לחתוך את החיתוכיות ריבה בלי שיתפוררו והיו ישרים ומדויקים כדאי להקפיא קודם?
אחרי שזה מתקרר אין בעיה לחתוך, ממש לא מתפורר
הפחתתי קצת ריבה, היה נראה לי יותר מדי.
!!!!יצא מעולה!!!!! טעים פריך
והריבה כמו סוכריה, כנראה בגלל ששמתי קצת ריבה הנוזלים הצטמצמו, ממש טוב!!
זה בסדר שהבסיס יצא ממש ממש נמוך?
זה חיתוכיות, כמו שאת רואה גם בתמונה לא מדובר בעוגה גבוהה